Försäljning via telefon och dörrknackning

Här kan du läsa vilka telemarketingföretag som Telia arbetar med och vad du kan göra om du som kund inte vill bli uppringd.

Har du blivit uppringd av Telia?

Ibland vill vi försäkra oss om att våra erbjudanden verkligen når dig. Då använder vi oss av telemarketingföretag som arbetar med telefonförsäljning på uppdrag av Telia. Vi följer bestämmelserna hos NIX-telefon.

Det kan vara tryggt att veta att vi ställer höga krav på telemarketingföretagen, för privatkunder följer vi Telekområgdivarnas uppföranderegler. Dessutom kontrollerar vi löpande att företagen vi anlitar lever upp till våra krav på hur säljarna ska bemöta dig som kund. Självklart vidtar vi åtgärder om vi upptäcker att det finns brister i kvaliteten!

De företag vi anlitar just nu är:

  • Key Solutions
  • Key Omnichannel
  • Navizma
  • Diamax Business Group AB
  • Effective Communication
  • Innovative Sales
  • Viasales
  • Teletornet

Legitimering med BankID

Din trygghet hos oss är viktig

För din trygghet ser vi till att det är rätt person vi pratar med. När du beställer något eller tecknar avtal med oss via telefon behöver du kunna legitimera dig med BankID.
Om någon annan hanterar dina ärenden åt dig behöver den personen en fullmakt. Läs mer på telia.se/fullmakt

Om du inte vill bli uppringd

För att spärra ditt fasta telefonnummer mot marknadsföring hos företag du inte är kund hos kan du kontakta föreningen NIX-Telefon eller per telefon 077-228 00 00

Om du som är kund hos Telia inte vill bli uppringd och få erbjudanden från oss kan anmälan göras här på Mitt Telia eller via brev till oss.
Brevet ska innehålla uppgift om namn, personnummer och eventuellt abonnemangsnummer och skickas till:

Telia Sverige AB
Mina Rättigheter – Privat
Svarspost 108317743
978 00 Luleå

Se upp för bedragare

Flera Telia-kunder har blivit uppringda av ett företag som säger att de, på uppdrag av Telia, erbjuder en spärrtjänst mot telefonförsäljning. Vi vill uppmärksamma er om att sådant samarbete existerar ej. Kunder som fått en faktura från företaget uppmanas att bestrida den samt göra en polisanmälan.

Var också försiktig när du ringer upp missade telefonnummer som du inte känner igen.

Missade samtal kan vara bluff

Var försiktig när du ringer upp missade telefonnummer som du inte känner igen. Det finns blufföretag som har specialiserat sig på att ringa nattetid och bara låta en signal gå fram. När man sedan ringer upp det missade numret debiteras man en hög avgift. Ofta gäller detta ovanliga nummer från utlandet. Om det börjar spelas väntmusik när du ringer upp ett okänt nummer bör du genast lägga på. Värt att notera är att blufföretagen även ringer upp mobiltelefoner.