Telia och Friends donerar pengar till förmån för Ukraina

Telia och Friends ställer om sitt hållbarhetsinitiativ Panta mobilen. Varje gång en obrukbar mobil pantas för återvinning så donerar vi nu 100 kronor som går oavkortat till svenska Röda Korset och deras insatser för Ukraina.

På grund av situationen i Ukraina ser Telia över olika sätt att underlätta för de drabbade. Bland annat har avgiftsfria samtal, sms och mms införts till och från Ukraina, fri surf från Ukraina och fria nyhetskanaler. Nu ställer Telia även om sitt befintliga hållbarhetsinitiativ Panta mobilen. I vanliga fall går värdet till Friends arbete mot mobbning, men från och med den 1 mars till sista maj kommer det toppas till 100 kronor och doneras till svenska Röda Korset.

- Vi är alla enormt berörda av situationen och vill fortsätta bidra på de sätt vi kan. Om vi tillsammans ens skulle få in fem procent av alla obrukbara telefoner som ligger bortglömda i Sverige skulle det kunna bli en betydande summa som vi och Friends kan donera till Röda Korsets arbete med att hjälpa drabbade i Ukraina, säger Henrik Lönnevi, chef för Telias konsumentaffär. 

Hållbarhetsinitiativet Panta mobilen drivs aktivt för att minska de 25 miljoner mobiler som beräknas ligga och skräpa i Sverige, ett antal som skulle fylla nästan hela Skansen.

Du kan lämna in din gamla mobil i valfri Telia Butik, hitta din närmsta butik här.

Läs mer.