Tittarsuccén fortsätter - Telias tv-kunder nöjdast i Sverige för sjunde året i rad enligt SKI

När kunderna i årets SKI, Svenskt kvalitetsindex, har fått ranka tv-upplevelsen från sin leverantör står det klart att Telia tar hem sin sjunde raka seger samt drar ifrån de andra tv-aktörerna på marknaden. Kvalitet är fortsatt en drivande faktor och kunderna ställer allt större krav i tider där tv-tittandet ökat och underhållning blivit central i svenskars hem.

Under pandemin tog tv-underhållning en allt större plats i de svenska hemmen. Det har även bekräftats av Telias data som under förra året visade att vanligt tv-tittande ökade med omkring 5 procent jämfört med 2019. Ny data visar att ökningen fortsätter med ett snitt på hittills cirka 2,2 procent jämfört med 2020. Samtidigt som användandet har ökat  så har också kundernas krav och förväntningar ökat enligt SKI, såväl på innehåll som kvalitet. Årets resultat visar att Telia lyckats bäst.

- Vi vet att underhållning har en viktig och central roll i människors liv, därför är vi oerhört stolta över att vi återigen topprankas av våra tv-kunder. Vi satsar hela tiden på att bygga ett brett och attraktivt utbud i våra tv- och streamingtjänster med ännu mer underhållning och inspiration för våra kunder. Det här resultatet visar att våra kunder uppskattar det vi gör. De ser oss som starkare, stabilare och tycker att vi levererat ännu bättre kvalitet än tidigare, säger Anders Olsson, vd på Telia Sverige

Det senaste två åren har varit trendbrytande med nya sätt att se på och ta del av tv-underhållning. Medan tv-tittandet ökade producerades färre nya filmer i både Norden och globalt. Istället utforskade Telias tv-tittare timmar av innehåll, med allt från ikonisk underhållning till svenska klassiker vilket gjort att vissa gamla titlar seglat upp på topplistan. Tittarna har också gått från att kunna ta del av biofilmer direkt i Telias tjänst till att nu när biograferna öppnat igen kunna streama nya storfilmer kort tid efter den svenska biopremiären.

Streamingtjänsten Telia Play har ökat med i snitt 33,4 procent jämfört med samma period förra året. En bidragande faktor är streamad sport som Europas största klubblagsturnering UEFA Champions League, rättigheter som nu ägs av Telia och streamas på både Telia och C More.

Topptitlar hos Telias tv-tittare

Barn

 1. Greta gris
 2. Bing
 3. Brandman Sam
 4. Babblarna – Den första filmen
 5. Alvinnn!!! Och gänget


Underhållning/serier

 1. Wahlgrens värld
 2. Alla mot alla med Filip och Fredrik 
 3. Gåsmamman V
 4. Solsidan
 5. Gåsmamman
 6. Helt perfekt
 7. Superstars 2021

Läs pressmeddelandet här