Telia ingår samarbete med NyföretagarCentrum

Målet med samarbetet är att minska den digitala klyftan och hjälpa fler nystartade företag att välja rätt IT- och kommunikationstjänster.

Telias Digitala Index, en rapport som nyligen släppts för tredje året i rad och som låter företag uppskatta hur digitala de är, visar att den digitala klyftan mellan små och stora företag vuxit under pandemin.

- Trots att tekniken blir mer tillgänglig, så minskar inte den digitala klyftan. Jag är särskilt bekymrad över att de mindre företagen oftare förblir lågdigitala. Något som kan komma att hämma tillväxten på sikt. Här tycker jag att vi som bransch har en viktig roll att spela, säger Daniel Stark, affärsansvarig för små- och medelstora företag hos Telia. 

- Samarbetet med NyföretagarCentrum Sverige är ett sätt vi på Telia kan hjälpa nystartade företag att navigera teknikdjungeln och hitta rätt IT- och kommunikationslösningar, så att de får en digital bottenplatta som är både robust och säker. Jag tänker på helt självklara, men nödvändiga saker som telefoni, bredband, datalagring, IT-säkerhet, Office365, osv. Med det på plats kan entreprenörer ta nästa steg och utforska nya smarta digitala verktyg för att till exempel förenkla administration och förbättra kundupplevelsen kring sina produkter och tjänster, fortsätter Daniel Stark, affärsansvarig för små- och medelstora företag hos Telia. 

Idag finns NyföretagarCentrum i 225 kommuner dit man kan vända sig i samband med starten av sitt företag. Här får man kostnadsfri rådgivning och stöttning vilket leder till att fler livskraftiga företag startas i landet. Mer än var tionde företag startas genom NyföretagarCentrum.

- Genom samarbetet med Telia ges företag bättre förutsättningar att driva företag framgångsrikt säger Harry Goldman, VD hos NyföretagarCentrum Sverige.

Man kan även boka rådgivning med Telia för att få hjälp att välja de IT- och kommunikationslösningar de behöver för att komma igång med sina företag, och det finns även möjlighet till uppstartshjälp för att komma igång med nya tjänster. Telia kommer även delta i seminarier och evenemang NyföretagarCentrum arrangerar. 

Hur digitalt redo är ditt företag?
Redo är ett test från Telia på nio frågor som visar din arbetsplats digitala mognad och möjligheter jämfört med andra företag i samma storlek, bransch och på samma plats i landet.