Telia köper Bonnier Broadcasting

Vi jobbar hela tiden för att ge våra kunder de bästa tjänsterna. Ett starkt tv-utbud är något vi vet att våra kunder värderar. Därför satsar vi nu på tv som ännu fler älskar genom förvärvet av Bonnier Broadcasting där bland annat TV4 och C More ingår.

Vi vill kunna erbjuda bästa utbudet av filmer, serier och tv-kanaler. Det får vi nu med Sveriges bästa kommersiella mediehus, TV4, med allt från Let’s Dance och Solsidan till Nyhetsmorgon och Nyheterna. Tillsammans med våra nät i världsklass kommer vi ligga i framkant för att skapa Sveriges framtida tv-upplevelser.

Vi hoppas kunna slutföra affären under andra halvan av 2019 men till dess har vi svarat på några frågor som kan tänkas uppkomma. Kontakta gärna kundtjänst ifall ni har fler.

FRÅGOR OCH SVAR

Vad innebär den här förändringen för mig som kund? 
Du kommer inte att märka av någon förändring av vårt tv-utbud just nu. Tillsammans med Bonnier Broadcasting kommer vi att bygga vidare på att stärka svenskt och nordiskt innehåll även i framtiden.

Varför ska Telia börja med tv? 
Tv är definitivt inget nytt för oss då vi är en av Sveriges största tv-leverantörer. Däremot jobbar vi hela tiden för att förbättra både innehåll och upplevelse för våra. Det här förvärvet innebär att vi skapar bättre förutsättningar för lokalt kvalitetsinnehåll i framtiden.

Kommer det här innebära att jag måste ha Telia för att kunna se TV4?
TV4 är en kanal som finansieras av reklam och kommer fortsätta att sändas hos andra leverantörer precis som vanligt.

Kommer TV4 att kosta pengar?
TV4 är en reklamfinansierad gratiskanal och så kommer det fortsätta att vara.

Betyder det här att staten blir delägare av exempelvis TV4?
Enskilda ägare har inte möjlighet att påverka den dagliga verksamheten. Staten har för närvarande ingen representant i styrelsen hos Telia.

Hur säkrar ni att det publicistiska oberoende arbetet fortsätter?
Vi kommer säkra det genom omfattande rutiner, framförallt genom tre huvudinsatser: Internt kommer vi att hålla det nya affärsområdet som en separat enhet inom koncernen Telia Company. Vidare kommer vi att vidga våra redan omfattande rutiner kring etik och regelefterlevnad så att det inkluderar just publicistiskt oberoende. Slutligen kommer vi se till att det genomförs en löpande extern granskning av vår verksamhet som också offentliggörs.

Kommer förvärvet konkurrensprövas?
Vi har meddelat EU-kommissionen om förvärvet och väntar på att få ett beslut kring konkurrensprövningen, vilket kan ta upp till 18 månader.