15 maj 2024

2 min läsning

Underhållning

Premiär för Kodnamn: Annika – SkyShowtimes nya storsatsning

Streamingtjänsten SkyShowtime presenterar stolt sin första stora egenproducerade dramasatsning för den nordiska publiken. Morgondagens stjärnskott Sannah Nedergård, tillsammans med Ardalan Esmaili, Eva Melander och Helena Bergström, är delar av en enastående ensemble i SkyShowtimes kriminaldrama i sex delar, Kodnamn: Annika.

Missa inte den spännande serien Kodnamn: Annika på SkyShowtime.

Kodnamn: Annika tar oss med bakom kulisserna i den undre världen av konstbedrägerier. Som ett led i arbetet med att skapa serien, gjorde skaparna Mia Ylönen och Aleksi Bardi en grundlig research och intervjuade bland annat poliser och riktiga bedrägeriutredare som jobbat undercover.

Skaparna la till en huvudkaraktär som är helt omedveten om sin mörka sida. Emma Haka dyker med huvudet före in i hemligt arbete och jobbar undercover som agent. Emma fastnar omedelbart när hon inte inser att hennes falska identitet så småningom kommer att avslöja hennes djupaste och mörkaste hemligheter. Den lugna och samlade Emma tar sig an sitt vilda och eldiga alias Annika Stormare med målet att komma närmare galleristen Rasmus Ståhlgren, misstänkt i ett ärende som byggs upp mot den tidigare oåtkomlige penningtvättaren Blanko. När utredningen tar Emma djupare ner i den undre världen börjar linjerna suddas ut mellan henne och Annika. För att hålla sig i Blankos spår måste Emma göra val som kan förändra livet för henne och hennes nära och kära för alltid – och samtidigt försöka att inte tappa bort sig själv.

Se trailern för Kodnamn: Annika här.

Huvudrollen som polisen Emma Haka, spelas av det nya finska stjärnskottet Sannah Nedergård, som nu gör sin första huvudroll i en dramaserie.

– Att spela in den här serien var det mest intensiva arbete jag någonsin gjort, men jag har aldrig haft så roligt förut heller. Att spela Emma och Annika hade aldrig varit möjligt utan expertisen och värmen från varje person i vårt team. Jag tycker att det här är en serie gjord med passion, säger Sannah Nedergård.

I övriga roller ser vi bland annat Helena Bergström (Känd från Änglagård och mycket annat) i rollen som Agatha Thorstensson. Eva Melander, (känd från bl.a. Gränsen) som spelar Rina Olander, Ardalan Esmaili, (Snabba Cash) som spelar Rasmus Ståhlgren. Pekka Strang, (Tom of Finland) spelar Raimo Korpi och Clarisse Lhoni-Botte, (Rolling to You) i rollen som Béatrice Joly.

Passa på att skaffa SkyShowtime nu.

Fler artiklar i samma ämne: