09 juli 2024

4 min läsning

Underhållning

Oktober i Telia filmbutiken: Vardags- och superhjältar, mysiga skräckisar och skratt

Oktober är här, och med det kommer en spännande ny månad fullpackad med filmupplevelser som du hittar i Filmbutiken på Telia Play. Oavsett om du är sugen på action, skräck, drama eller komedi har Telia Filmbutiken något som kommer att få ditt filmhjärta att slå snabbare. Här är de senaste filmerna som har premiär i oktober. Exakta premiärdatum hittar du på Telia Play.

The Equalizer 3 har premiär i Filmbutiken i oktober 2023 och är en thriller med Denzel Washington och Dakota Fanning. copyright

SF Anytime 2023

The Equalizer 3
Efter att ha lämnat sitt tidigare liv som lönnmördare åt regeringen har Robert McCall svårt att försona sig med de fruktansvärda saker han har gjort och hittar en slags lindring genom att tjäna rättvisan på undertryckta personers vägnar. Han känner sig förvånansvärt hemma i södra Italien, men upptäcker att hans nya vänner kontrolleras av lokala kriminella ledare. När händelserna får dödlig utgång vet McCall vad han måste göra: Skydda sina vänner genom att ta itu med maffian.

Blue Beetle
I denna actionfyllda film följer vi tonåringen Jaime Reyes när han blir den utvalde värdvärd för en urgammal artefakt med utomjordisk bioteknik. Resultatet är en rustning med extraordinära krafter och en helt ny framtid som superhjälten Blue Beetle. Ett måste för fans av superhjältegenren.

Fast X
Dom Toretto och hans familj är tillbaka för ännu ett adrenalinfyllt äventyr. Denna gång ställs de inför sin farligaste fiende hittills, en skoningslös hotfull figur från det förflutna. Förbered dig på episka biljakter och actionscener som tar andan ur dig.

Elementärt
En underhållande film för hela familjen. Följ det udda paret Brinnie och Vadar i en värld där eld-, vatten-, jord- och luft-innevånare bor tillsammans. Trots sina olikheter upptäcker de att det kan uppstå magi mellan motsatser.

Mending the Line
Denna gripande dramafilm berättar historien om en marinsoldat som skadats i Afghanistan och hans resa till en V.A.-anläggning i Montana. Där lär han sig flugfiske som ett sätt att hantera sitt trauma och finna inre frid.

Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem
Efter att ha levt skyddade från människornas värld i många år, ger sig turtle-bröderna ut för att vinna New York-bornas hjärtan och bli accepterade som normala tonåringar genom heroiska handlingar. Deras nya vän April O'Neil hjälper dem i kampen mot ett mystiskt brottssyndikat, men de kommer snart att ta sig vatten över huvudet, när en armé av mutanter släpps lös mot dem.

Kandahar
CIA-agenten Tom Harris har misslyckats med sitt uppdrag och hans identitet har avslöjats. Nu måste agenten fly från Afghanistan. Han jagas av världens främsta legosoldater och fiendens elitsoldater och den enda chansen att överleva är om han tar sig till Kandahar. Här väntar antingen allierade helikoptrar eller en kula med hans namn.

The Boogeyman
En skräckfilm som kommer att hålla dig på helspänn. När en desperat patient kommer till en terapeuts hem för hjälp, lämnar han efter sig en skrämmande övernaturlig varelse som hotar att terrorisera en familj i sorg. Vem kan de vända sig till när mörkret faller?

Harold Frys oväntade vandring
Denna gripande brittiska dramafilm följer Harold Fry när han ger sig ut på en lång vandring för att besöka en gammal kollega. På vägen möter han människor och får insikter som förändrar hans livssyn och hans förhållande till sin fru Maureen.

Haunted Mansion
En rolig komedifilm med övernaturliga inslag. När en kvinna och hennes son köper ett nytt hem och inser att det är hemsökt, anlitar de en grupp andliga experter för att rensa huset från spöken. Vad de inte vet är att de har gett sig in i en komisk rysare av episka proportioner.

Mob Land
Denna actionfyllda film utspelar sig i en liten stad som kämpar med missbruksproblem. När en familjefar rånar ett apotek tar det en våldsam vändning, och en hämndlysten torped hotar att förgöra allt. En berättelse om brott, familj och överlevnad.

Asteroid City
Regissören Wes Anderson tar oss med till en fiktiv ökenstad på 1950-talet där en Junior Stargazer/Space Cadet-konferens tar en oväntad vändning när världsomvälvande händelser inträffar. En film som bjuder på humor och äventyr i Wes Andersons unika stil.

The Nun 2
Skräckälskare, håll i er! I denna uppföljare möter vi återigen syster Irene när hon ställs öga mot öga med demonnunnan Valak. En spännande och skrämmande resa in i det övernaturliga.

River Wild
En nervkittlande thriller där en grupp människor tvingas kämpa för sina liv när en forsränningsexpedition går fruktansvärt fel. En sabotör finns bland dem, och de måste förlita sig på sina överlevnadskunskaper för att överleva.

Joy Ride
Denna komedifilm bjuder på en rolig och hjärtevärmande resa med Audrey och hennes vänner när de beger sig på en resa fylld av gemenskap och vänskap. En berättelse om att vara sig själv och upptäcka vad som verkligen betyder något i livet.

Oavsett vilken genre eller stämning du är i, har Telia Filmbutiken något för alla filmälskare i oktober. Hyr dina favoritfilmer och njut av en månad fylld med spännande filmupplevelser.

Fler artiklar i samma ämne: