15 maj 2024

5 min läsning

Underhållning

Mord, mysterier och magi på Filmbutiken i december

Julen närmar sig och det är dags att mysa framför tv:n med något mysigt att titta på. Filmbutiken på Telia Play har ett stort utbud av hyrfilmer från SF Anytime som passar alla smaker. Här är några av de aktuella premiärerna som du kan hyra i december.

Storfilmen Oppenheimer av Christopher Nolan har premiär lagom till julhelgerna i Filmbutiken på Telia Play. copyright

SF Anytime

Killers of the Flower Moon (premiär 5/12)

Om du gillar historiska dramer med stjärnspäckade skådespelare, missa inte “Killers of the Flower Moon”, en film som baseras på en sann historia om ett av de mest skrämmande och bortglömda brotten i USA:s historia. Följ med Leonardo DiCaprio och Robert De Niro när de försöker lösa mysteriet bakom de brutala morden på Osage-folket, som blev rika på olja men betalade ett högt pris för det. “Killers of the Flower Moon” är en spännande och gripande film som visar hur girighet och rasism kan förstöra liv.

A Haunting in Venice (premiär 6/12)

Följ med den berömde detektiven Hercule Poirot till vackra Venedig, där han måste lösa ett mordfall på ett halloween-party. Denna film är baserad på Agatha Christies roman "Mord på Allhelgonadagen" och har Kenneth Branagh och Michelle Yeoh i huvudrollerna.

In the Land of Saints and Sinners (premiär 11/12)

Liam Neeson spelar en pensionerad lönnmördare som tvingas konfrontera sin mörka förflutna i en avlägsen irländsk by. Där ställs han inför en trio hämndlystna terrorister och en livstid av synder. En actionfylld thriller i helgonens och syndarnas land.

Teddybjörnens jul (premiär 11/12)

En charmig och hjärtvärmande barnfilm om Mariann, som blir förälskad i en nallebjörn som hon tror lever. Hon måste få tag på honom, kosta vad det kosta vill. Men vad händer när hon tar med honom hem? Och vad vill Teddy egentligen?

The Creator (premiär 12/12)

En sci-fi-actionfilm som utspelar sig femtio år in i framtiden, där människan och AI är i krig. John David Washington spelar en amerikansk arméveteran som tar på sig ett dödligt uppdrag i hopp om att hitta sin fru som han inte sett på fem år. Han måste ta sig in bakom fiendens linje och hitta skaparen till en högt avancerad artificiell intelligens som tros vara AI:s ultimata biljett till världsherravälde.

After Everything (premiär 14/12))

Om du är ett fan av “After”-serien, kommer du att älska “After Everything”, den fjärde och sista delen av den romantiska sagan om Tessa och Hardin. I denna film får vi se hur Hardin kämpar för att vinna tillbaka Tessa efter deras smärtsamma uppbrott. Han reser till Portugal för att söka upp en gammal kärlek och försöka göra rätt för sig. Men kan han verkligen förändra sig själv och bli den man som Tessa förtjänar? Och kommer Tessa att ge honom en sista chans? “After Everything” är en film som handlar om kärlek, förlåtelse och personlig utveckling.

Oppenheimer (premiär 18/12)

Ett historiskt drama om den amerikanske vetenskapsmannen J. Robert Oppenheimer och hans roll i utvecklingen av atombomben. Cillian Murphy och Robert Downey Jr. leder en stjärnspäckad rollista i denna film som utforskar moraliska dilemman, politiska intriger och personliga konflikter.

The Nun 2 (premiär 21/12)

Uppföljaren till den världsomspännande succén som skrämde slag på miljontals biobesökare. Syster Irene återvänder för att stå öga mot öga med Valak, demonnunnan som hemsöker hennes mardrömmar. En ryslig thriller som utspelar sig i Frankrike 1956, där en präst mördas och en ondska sprider sig.

Indiana Jones and the Dial of Destiny (premiär 23/12)

Indiana Jones är tillbaka! Denna gång reser han genom tid och rum tillsammans med sin guddotter Helena för att stoppa en nazistskurk från att resa i tiden och ändra på historien under andra världskriget. En äventyrlig och humoristisk film med Harrison Ford och Phoebe Waller-Bridge i huvudrollerna.

Retribution (premiär 27/12)

En spännande actionfilm med Liam Neeson som en framgångsrik affärsman baserad i Berlin. När han en morgon kör sina barn till skolan får han ett telefonsamtal som säger att det finns en bomb under hans säte. Om han inte genomför ett antal uppgifter kommer den att detonera. Instängd i sin bil jagad genom staden, måste han följa främlingens allt farligare instruktioner i en kapplöpning mot tiden för att skydda sin familj och lösa mysteriet.

Dumb Money (premiär 29/12)

En komedi baserad på den otroliga historien om hur vanliga människor spelade ut Wall Street och blev rika genom att förvandla videospelsbutiken GameStop till världens hetaste aktie. Med Paul Dano och Pete Davidson.

Saw X (premiär 29/12)

Om du är ute efter en riktig rysare, missa inte “Saw X”, den tionde och senaste delen av den legendariska skräckserien. I denna film får vi se hur Jigsaw, den ondskefulla mästaren av dödliga fällor reser till Mexiko för att söka ett botemedel mot sin cancer, men upptäcker att allt är en bluff. Han bestämmer sig för att hämnas på dem som försökt lura honom och utsätter dem för hans mest fruktansvärda spel någonsin. “Saw X” är en film som kommer att få dig att bita på naglarna och hålla andan till sista sekunden.

Det var några av de hyrfilmer som du kan se i Filmbutiken på Telia Play i december. Hoppas du hittar något som passar dig och ditt sällskap. Vi önskar dig trevliga filmkvällar i julhelgerna!

Fler artiklar i samma ämne: