15 maj 2024

4 min läsning

Underhållning

Kodnamn Annika: Dubbla identiteter och internationella intriger – möt skådespelarna i serien

I "Kodnamn: Annika" korsas gränserna mellan både identiteter och länder när hemligheter och konstnärliga bedrägerier avslöjas. Vi satt ned med skådespelarna Eva Melander och Ardalan Esmaili för att prata mer om SkyShowtimes spännande serie.

I "Kodnamn: Annika" korsas gränserna mellan identiteter och länder när hemligheter och konstnärliga bedrägerier avslöjas. Vi satt ned med skådespelarna Eva Melander och Ardalan Esmaili för att prata mer om SkyShowtimes spännande serie.

Eva Melander är en av Sveriges mest väletablerade skådespelerskor, för huvudrollen i Gränsen, tilldelades hon en Guldbagge och hon har även fått en Guldbagge för bästa kvinnliga biroll i Flocken. I Kodnamn:Annika spelar hon polisen Rina Olander. Ardalan Esmaili har vi sett i flera roller genom åren, bl.a Snabba Cash, Svart Krabba, Charmören och Gråzon i den här serien spelar han galleristen Rasmus Ståhlgren.

Se hela intervjun med Ardalan och Eva på video: YouTube.

Hur förberedde ni er för rollerna?

Eva: Det roliga med den här serien är ju det här med dubbla identiteter, alla karaktärer har ju liksom dubbla identiteter. I min roll har jag en identitet i familjelivet med barn, en fotbollsmamma och det är en väldigt vänlig mysig stämning i kontrast till min yrkesidentitet, där jag jobbar undercover och sysslar med mord och brutala grejer och liksom träffar galningar. För mig var det väldigt lustfullt att liksom gå in i de här två olika världarna, så det var så jag förberedde mig kan man säga.

Ardalan: När jag dök ner i den här konstvärlden och insåg hur det fungerar, insåg jag ganska snabbt att det här är en ganska vanlig grej nu för tiden, att folk tvättar pengar via konst, allt från enstaka individer till kriminella organisationer, även länder, diktaturer och regeringar. Så det där var en riktig ögonöppare för mig. Annars approachade jag det här som jag brukar göra genom att läsa manus och försöka förstå vad som berättas om karaktären men även vad som inte berättats om karaktären och där hittar jag på en egen värd.

Det här är ju en ganska internationell produktion, hur var det, var det annorlunda att jobba på det sättet?

Eva: Det är ju väldigt roligt att man satsar på en produktion tycker jag som har så många olika språk, det är finska, det är svenska, det är franska och engelska, men alltså jobbet, det är ju det samma.

Aradalan: Jag håller med jobbet är det samma och vi märker inte så mycket skillnad egentligen.

Det går ju att samla på konst. Vi på Telia gillar att samla, genom oss går det att samla på streaming, eller samla på sport. Vad samlar ni på?

Ardalan: Minnen, ja, jag försöker leva, jag tänkte just säga det, jag försöker samla på mig så många minnen det går- Du vet ett med så många minnen det går, alltså, du vet, ett rikt liv för mig blir en plats och minnen av fina möten.

Eva: Ja, jag tänkte precis säga samma sak. Samla på möten, jag kan ha korta flyktiga möten med människor som jag liksom inte vet vilka de är, någon man aldrig ser igen.

Så då är det här också ett möte som du samlar på?

Eva: Ja exakt, jag kommer inte att glömma det här mötet.

Finns det något favoritminne, kanske från just den här produktionen?

Ardalan: Hmm, alltså lite tråkigt var det kanske att vi två inte möttes så mycket under den här produktionen just. Bara liote kort i sminket eller på kostym. Vi har ju annars jobbat mycket ihop förut.

Men nu fick ni i alla fall mötas!
Vad brukar ni själva vilja titta på och streama?

Ardalan: Ja, alltså jag tittar mycket på dokumentärer,

Eva Jag tittar också mycket på dokumentärer, då är jag liksom helt befriad från jobbet, för det blir jag inte på samma sätt om jag tittar på serier och filmer, som jag också naturligtvis också tittar på och är road av. Men dokumentärer är bra om jag vill vara helt borta från jobbet.

Någon speciell sorts dokumentärer?

Eva: Blandat, allt möjligt, allt ifrån något som är gjort för länge sen, gärna med långsamt tempo och inte så mycket klipp och så en röst som pratar till det.

Vad är det bästa tipset då för en perfekt streaming kväll tillsammans med familj eller vänner?

Ardalan: Det är svårt för alla vill se olika saker, så vi har svårt att välja, så det vi brukar göra är att ta fram ett brädspel och låta något stå och streama i bakgrunden.

Eva: Just därför, om jag verkligen vill se något så ser jag det helst själv!

Passa på att skaffa SkyShowtime nu.

Fler artiklar i samma ämne: