09 juli 2024

5 min läsning

Underhållning

Filmbutiken i januari: Laddar upp med storfilmen Napoleon och ännu mer äventyr för hela familjen.

En mix av känsloladdade dramor, actionfyllda äventyr och hjärtliga komedier. Storfilmerna Napoleon och Wonka är bara några av alla titlar som har hyrfilmpremiär på Filmbutiken under januari 2024 .

Storfilmen Napoleon med Joaquin Phoenix och Vanessa Kirby. I regi av Ridley Scott är bara en av många hyrfilmspremiärer du kan se fram emot i Filmbutiken under januari 2024. copyright

SF Anytime.

Napoleon
Premiär den 9 januari
DRAMA. USA. 2023. Med Joaquin Phoenix och Vanessa Kirby. Från 15 år. Längd: 2.38.

Ett spektakulärt actionepos om den franska kejsaren Napoleon.

Om du gillar historiska filmer med storslagna slag, romantik och drama, då är Napoleon filmen för dig. Den berättar den fascinerande historien om den franska kejsaren Napoleon Bonapartes uppgång och fall, från hans militära geni till hans politiska misstag.

Napoleon är baserad på en biografi av Andrew Roberts, som fick tillgång till över 30 000 brev som Napoleon skrev under sitt liv. Filmen är regisserad av den legendariske Ridley Scott, som tidigare har gjort filmer som Gladiator, Blade Runner och Alien. I huvudrollen som Napoleon ser vi Joaquin Phoenix, som vann en Oscar för sin roll som Joker i filmen med samma namn. Han spelar mot Vanessa Kirby, som spelar Napoleons stora kärlek, Josephine.

Filmen är en visuell fest för ögat, med fantastiska kostymer, scenografi och specialeffekter. Du kommer att få se några av de mest berömda händelserna i Napoleons liv, som hans fälttåg i Egypten, hans kröning i Notre Dame, hans seger i Austerlitz och hans nederlag i Waterloo. Du kommer också att få en inblick i hans personliga liv, hans ambitioner, hans passioner och hans svagheter.

Napoleon är en film som du inte vill missa om du är intresserad av historia, kultur och mänsklig natur. Den är en av de mest ambitiösa och imponerande filmerna som har gjorts om den franska kejsaren, och den kommer att hålla dig på helspänn i nästan tre timmar.

Napoleon har premiär den 9 januari på SF Anytime - Telias Hyrfilmbutik. Hyr den redan idag och följ med på en oförglömlig resa genom ett av Europas mest dramatiska och avgörande skeden.

Expend4bles
Premiär 1 januari
ACTION. USA. 2023. Från 15 år. Längd: 1.43.

Elitlegosoldaterna är tillbaka i denna actionspäckade film där nya medlemmar och skiftande taktiker sätter "The Expendables" på prov. Jason Statham, Megan Fox, Dolph Lundgren och Sylvester Stallone leder en stjärnensemble.

Fast Charlie
Premiär 1 januari
ACTION. USA. 2023. Från 15 år. Längd: 1.35.

Pierce Brosnan och Morena Baccarin tar oss med på en actionfylld hämndresa. När en fixare blir den enda överlevande efter en maffiakonflikt, tar han saken i egna händer för att skipa rättvisa.

Past Lives
Premiär 8 januari
DRAMA. USA. 2023. Barntillåten. Längd: 1.45.

Greta Lee och Teo Yoo spelar huvudrollerna i denna gripande drama om förlorad vänskap och återförening. Nora och Hae Sung möts igen efter tjugofem år och konfronteras med sina livsval.

Book Club: The Next Chapter
Premiär 8 januari
KOMEDI. USA. 2023. Barntillåten. Längd: 1.47.

Den hett efterlängtade uppföljaren följer de fyra bästa vännerna när de tar sin bokklubb till Italien för att göra den roliga tjejresa de aldrig gjorde. Oväntade händelser och hemligheter väntar. Diane Keaton och Jane Fonda leder en ensemble av fantastiska skådespelare i denna hjärtevärmande komedi.

Paw Patrol: Storfilmen
Premiär 9 januari
BARN, FAMILJ. USA. 2023. Med Taraji P. Henson och Marsai Martin. Barntillåten. Längd: 1.28
.

När Paw Patrol-valparna får superkrafter från en magisk meteor blir äventyret stort! Följ med på en familjevänlig resa när valparna står inför överväldigande utmaningar för att rädda Äventyrsstaden.

Vem är du, Mamma Mu?
Premiär under januari
BARN, FAMILJ. Sverige. 2023. Med Lo Ericsson och Rachel Mohlin. Barntillåten. Längd: 1.06.

När Mamma Mu blir inspirerad av barnen och vill göra sin alldeles egna Mu-sikal, råkar hon ställa till det rejält. Lillebrors älskade nalle försvinner under mystiska omständigheter och det är Mamma Mus fel. Tillsammans börjar Mamma Mu och Kråkan följa spåren efter den saknade nallen.

Doggy Style
Premiär 15 januari
KOMEDI. USA. 2023. Med Will Ferrell och Jamie Foxx. Från 11 år. Längd: 1.33.

Will Ferrell och Jamie Foxx bjuder på skratt i denna komedi om Reggie, en naiv Border Terrier, som upptäcker sanningen om sin ägare och tar saken i egna tassar.

Mitt stora feta grekiska bröllop 3
Premiär 22 januari
KOMEDI. USA. 2023. Med Nia Vardalos och John Corbett. Från 11 år. Längd: 1.32.

Toula och hennes färgstarka familj ger sig ut på en kärleksfull resa till Grekland i denna charmiga komedi om familj, traditioner och överraskningar.

Beck - Inferno
Premiär 29 januari
THRILLER. Sverige. 2023. Med Martin Wallström och Måns Nathanaelson. Från 15 år. Längd: 1.30.

Spänningen når nya nivåer när Beck-gruppen ställs inför en komplex utredning. Ingenting är som det ska i Beck-gruppen. Avstängda agenter och farliga affärer tar denna thriller till en oväntad vändning.

Miraklet i Gullspång
Premiär 29 januari
DOKUMENTÄR. Sverige. 2023. Med Kari Klo och May-Elin Storsletten. Barntillåten. Längd: 1.49.


En gripande dokumentär om systrar, mystiska sammanträffanden och prövningen av tro. Vad som börjar som en sagolik familjeåterförening utvecklas till ett rafflande drama om lögner, hemligheter och trons betydelse.

Wonka
Premiär 29 januari
KOMEDI. USA. 2023. Med Timothée Chalamet och Olivia Colman. Från 7 år. Längd: 1.52.

Baserad på den extraordinära karaktären från Charlie och chokladfabriken, Roald Dahls mest ikoniska barnbok och en av de mest sålda barnböckerna genom tiderna, kommer "Wonka". Filmen berättar den underbara historien om hur världens största uppfinnare, magiker och chokladmakare blev den älskade Willy Wonka vi känner till idag.

Fler artiklar i samma ämne: