Se all tennis direkt i högsta kvalitet
Streama direkt med Telia Play som ingår i alla paket
Möjlighet att välja startdatum för ditt tv- och streamingpaket

Tennis Grand Slam 2023

Grand Slam är namnet på de fyra största tennistävlingarna i världen. Årets första stora tennistävling, Australian Open äger rum mellan 16 - 29 januari. Nokan Djokovic är tillbaka och är storfavorit att vinna turneringen. Då tangerar han Rafael Nadals rekord på 22 Grand Slam titlar. Men många av de yngre spelarna är snabba och hungriga, så ingenting är säkert.

Var kan jag streama och se Grand Slam turneringarna i Sverige?

Genom discovery+ tv- och streamingpaket kan du streama och se Grand Slam tävlingarna. 

Vad är Grand Slam i tennis?

De fyra största tennistävlingarna i världen kallas Grand Slam. Det här är alla datum för Grand Slam-turneringarna i tennis 2023

Australiska öppna, Melbourne, 16 – 29 januari
Franska öppna, Paris, 28 maj – 11 juni
Wimbledonmästerskapen, nära London, 3 – 16 juli
US Open, New York, 28 augusti – 10 september

Under Grand Slam spelas både singeltävlingar eller dubbeltävlingar för herrar och damer. Samt mixed dubbel. Samtliga har senior och juniorklasser. 

Vad är en äkta grand slam?

En spelare som vinner alla fyra mästerskapen under ett och samma år har tagit en ”äkta”Grand Slam. Det är ganska få tennisspelare i historien som har lyckats med den bedriften, senast var det Steffi Graf, 1988. Vår svenska hjälte Mats Wilander var också nära samma år att lyckas meden Grand Slam, men förlorade i Wimbledon det året. 

Spelare som vunnit alla fyra mästerskapen någon gång under sin karriär har tagit en ”karriär” Grand Slam. Våra svenska tennislegender Anders Järryd och Jonas Björkman har vunnit en karriär-Grand Slam i herrarnas dubbel.

På Tennisförbundets hemsida kan du se alla svenska Grand Slam vinnare.

Upplagt för långa och heta tennismatcher

I Wimbledon, Franska öppna och Australian Open används inte tiebreak i matchernas sista avgörande set. I stället avgörs de i ett så kallat långt set, där segraren måste vinna med två games marginal. Det gör att matcherna ibland kan bli rätt så långa…

Den 23–24 juni 2010 spelades världens längsta tennismatch i Wimbledonmästerskapen mellan amerikanen John Isner och fransmannen Nicolas Mahut. Matchen höll på i 11 timmar och 5 minuter över tre speldagar. Puh!  Vilken tur att du numera kan streama och se alla matcher var du vill med discovery+  om du råkar vara på språng!

Aktuellt inom tv

Nyheter, erbjudanden & tips

 • ♥ SPORTEN Bästa sporten just nu

  Här är månadens sporthöjdare på tv.

  Läs mer
 • FILM- OCH SERIETIPS Månadens premiärer

  Läs våra tips på aktuella filmer och serier.

  Läs mer
 • Mitt Telia Få koll i appen

  Hitta allt du behöver om ditt tv-abonnemang i appen Mitt Telia. Finns för iOS och Android.

  Läs mer