Av: Adam Tingman

Med Malmö FF:s intåg i UEFA Champions League fylldes kvoten av svenskar i turneringen till bredden. Men det finns förutom skåningarna ytterligare några svenska favoriter - som också har chansen att lyfta bucklan. Här listar vi våra främsta svenskar i UEFA Champions League.

Zlatan Ibrahimovic

Klubb: Milan
Ålder: 40 år
Sveriges bästa spelare genom tiderna är still-going-strong. 40 år ung gör han ännu en säsong i världens finaste klubblagsturnering. Han är en av stöttespelarna i nysatsande Milan och – om han får var fri från skador – kommer synas både på och utanför planen. Räkna med det.

Dejan Kulusevski

Klubb: Juventus
Ålder: 21
Med en pricksäker vänsterfot och underbar teknik utmanar den unga stockholmaren om en plats i startelvan i det stjärnspäckade Juventus. Med giganten Ronaldo som mentor i laget ser framtiden ljus ut för det svenska framtidshoppet.

Victor Lindelöf

Klubb: Manchester United
Ålder: 27
Som nybliven kapten för det svenska landslaget finns stora förhoppningar att svensken ska stänga igen i Manchester Uniteds mittlås. Men konkurrensen är hård då klubben nyligen värvade en av de mest dekorerade mittbackarna i världen: Raphael Varane. Men med sitt järnpsyke är det inte omöjligt att Lindelöf tar en plats i startelvan.

Emil Forsberg

Klubb: Red Bull Leipzig
Ålder: 29
Han har länge varit blågults främsta kreatör på mittfältet. Forsberg är väldigt omtyckt i Leipzig och trots att många storklubbar ryckte i honom valde han att stanna i Tyskland. Med en ny tränare får han nu en ännu mer framträdande roll i laget och väntas stöka till det rejält för storklubbarnas backlinjer.

Ludwig Augustinsson

Klubb: Sevilla FC
Ålder: 27
Den svenska ytterbacken har länge varit underskattad i den tyska ligan. Flytten till Sevilla och möjligheten att spela UEFA Champions League kommer göra stockholmaren gott. Ett litet aber är alla skador. En skadefri Augustinsson kommer även leverera på denna nivå.

Gabriel Gudmundsson

Klubb: Lille
Ålder: 22
Doldisen som på deadline-day blev den dyraste svenska mittbacken någonsin när han lämnade nederländska Groningen för franska mästarna Lille. Från Halmstad till UEFA Champions League på bara några år är en imponerande resa. 

Anthony Elanga

Klubb: Manchester United
Ålder: 19
Supertalangen från Malmö gjorde stor succé på försäsongen för sitt Manchester United. Tyvärr är United-truppen som bekant fylld av storstjärnor och den unge ytterbacken kommer att få vänta tålmodigt på sin chans.

UEFA Champions League

UEFA Champions League har bytt hemmaplan och flyttat in hos Telia och C More. Vi är stolta över att erbjuda världens vassaste klubblagsfotboll, och bjuder på lite fotbollsfakta så att du hänger med i snacket under matcherna. Nu har turen kommit till några av turneringens stjärnspelare.

Intressant? Här hittar du mer fotbollsfakta att ta del av mellan matcherna.