Av: Adam Tingman

Kommande säsong av UEFA Champions League är fylld med svenska inslag. Här listar vi våra främsta svenskar i UEFA Champions League.

Zlatan Ibrahimovic

Klubb: Milan
Ålder: 41 år
Sveriges bästa spelare genom tiderna är still-going-strong. 41 år ung gör han ännu en säsong i världens finaste klubblagsturnering. Han är en av stöttespelarna i nysatsande Milan och – även om han är borta till vintern på grund av skada – kommer synas både på och utanför planen. Räkna med det.

Dejan Kulusevski

Klubb: Tottenham
Ålder: 22
Med en pricksäker vänsterfot och underbar teknik har den unga stockholmaren gjort succé i England och Premier League. Nu återstår det att se om han även kan färga världens finaste klubblagsturnering blågul. Inget är omöjligt för Dejan.

Victor Lindelöf

Klubb: Manchester United
Ålder: 28
Som kapten för det svenska landslaget finns stora förhoppningar att svensken ska stänga igen i Manchester Uniteds mittlås. Men konkurrensen är hård då klubben förra säsongen värvade en av de mest dekorerade mittbackarna i världen: Raphael Varane. Dessutom fajtas han med andra backstjärnor som Harry Maguire och nyförvärvet Lisandro Martinez. Men med sitt järnpsyke är det inte omöjligt att Lindelöf tar en plats i startelvan.

Emil Forsberg

Klubb: Red Bull Leipzig
Ålder: 30
Han har länge varit blågults främsta kreatör på mittfältet. Forsberg är väldigt omtyckt i Leipzig och trots att säsongstarten inte varit den han önskat så har han ändå en betydande roll i Bundesligalaget. 

Daniel Sundgren

Klubb: Maccabi Haifa
Ålder: 31
Ytterbacken Sundgren är fostrad på några av fotbollens mest förnäma platser i Europa. Som son till legendaren Gary har dock stockholmaren gått en aningen krokigare väg till toppen. Israelerna har förstås inget att göra med toppstriden i UEFA Champions League, men häftigt för den hårdföre Daniel att få mäta sina krafter med de allra bästa.

Filip Helander

Klubb: Rangers
Ålder: 29
En doldis som varit en stöttespelare i skrällgänget Rangers under en lång period. Mittbacken som var nära att spela till sig en ordinarie plats i Janne Anderssons landslag innan han drabbades av en otäck skada. Men nu är skåningen tillbaka med besked.

Anthony Elanga

Klubb: Manchester United
Ålder: 19
Supertalangen från Malmö gjorde stor succé på försäsongen för sitt Manchester United. Tyvärr är United-truppen som bekant fylld av storstjärnor och den unge ytterbacken kommer att få vänta tålmodigt på sin chans.

Övriga svenskar: Carl Starfelt, Celtic, Karl-Johan Johnsson, FC Köpenhamn, Victor Claesson, FC Köpenhamn, Roony Bardghji, FC Köpenhamn.

Så här följer du UEFA Champions League.

Matcherna i UEFA Champions League kan du se via de linjära kanalerna TV4 Fotboll, Sportkanalen och TV4 Live 1-4. Du kan även streama matcherna via Telia Play och TV4 Play-appen. Varje matchkväll sänds Målextra Live som startar 18.40 - där kan du hänga med på samtliga arenor i de pågående matcherna och där du får de hetaste höjdpunkterna och alla mål. 

Du kan se alla aktuella tider för alla sändningar på teliaplay.se

Rekommenderade tv- och streamingpaket för UEFA Champions League.  

Här bjuder vi på lite fotbollsfakta så att du hänger med i snacket under matcherna. 

Intressant? Här hittar du mer fotbollsfakta att ta del av mellan matcherna.