Koppla in Telia Play Hub

I den här guiden beskriver vi hur du kopplar in Telia Play Hub. För att du ska kunna titta på tv med en tv-box behöver du ha tillgång till internet. Det spelar ingen roll om du är ansluten via vanlig fiber, direkt via en router, med en medieomvandlare eller bredbandsswitch – guiden täcker alla bitar.

Kom igång med din Telia Play Hub

Installationsvideo för Telia Play Hub

Om du har Telia Play Hub-boxen så kan du titta på vår interaktiva installationsvideo för att snabbare komma igång. Du kan självklart även gå igenom stegen i denna guide om du föredrar det.

Telia Play Hub

Packa upp och ta fram din utrustning

Börja med att packa upp din utrustning och se till att ha allting redo, så som nätverkskablar, strömkablar och själva produkterna.

Anslut din box till routern

Koppla in din tv-box till internet

Du kan ansluta tv-boxen via wifi eller med nätverkskabel till din router. Om du har en bredbandswitch så kan du ansluta med en nätverkskabel.

Anslut din box till din tv

Koppla in din tv-box till din tv

Anslut din tv-box till din tv med den medföljande hdmi-kabeln. Koppla sedan in strömkabeln. Avsluta med att slå på din tv-box, om den inte startar automatiskt.

Telia Play Hub

Slå på din tv och ställ in din tv-box

Nu kan du slå på din tv och navigera till den källa (source) som du anslöt hdmi-kabeln från tv-boxen till. Vänta en liten stund medan tv-boxen startar upp. Följ därefter anvisningarna på tv-skärmen.

Du kommer att få ange språk, vilket trådlöst nätverk du vill använda dig utav, inloggningsuppgifter till Google Play, detta för att kunna ladda ner appar och inloggningsuppgifter till Telia Play.

Klart – nu har du kopplat in och anslutit din tv-box.

Fler tips

Parkoppla en fjärrkontroll

Om du har fått en ny fjärrkontroll till din Telia Play Hub så gör du följande för att parkolla dem:

Dra ut strömsladden ur tv-boxen. Koppla in den igen och vänta på att boxen startar om. Tryck därefter på valfri knapp på fjärrkontrollen för att parkoppla enheterna.

Fjärrkontrollens knappar och funktioner

För en översikt av fjärrkontrollen till Telia Play Hub, ladda ner denna bild.

Använd playtjänster

Playtjänster ger dig tusentals inspelade program, serier och filmer som du kan se när du vill helt utan extra kostnad. Vilka playtjänster du har tillgång till beror på vilket tv-paket du har valt.

Playtjänsterna innehåller en stor del av programutbudet och de flesta program blir tillgängliga samtidigt som de sänds. Ibland finns alla program i en serie och ibland finns bara ett urval av programmen. Håll utkik efter play-ikonen i tv-guiden. Det finns även program som inte är markerade men som läggs upp i playtjänster i efterhand.

Välj bibliotek och program

Börja med att trycka på MENU på tv-boxens fjärrkontroll. Välj sedan Playtjänster och den Playtjänst du vill titta på. Nu kan du väja program och datum. Bekräfta ditt val genom att trycka på OK.

Hos Telia kan du välja bland tusentals titlar och enkelt hyra dem direkt via fjärrkontrollen.

Börja med att trycka på MENU på fjärrkontrollen och välj sedan Filmer i menyn. När du hittat en film trycker du på OK på fjärrkontrollen. Du får nu se filmens pris och vill du hyra den trycker du bara på OK. När köpet är genomfört startar filmen automatiskt.

Om du har aktiverat PIN-kod för att hyra film behöver du även ange PIN-kod 1. Du hittar dina tv-koder på Mitt Telia. Denna inställning kan du enkelt slå av/på genom att välja Meny > Inställningar > Hyr med PIN-kod.

Om boxen är igång och uppkopplad via wifi testa att starta om anslutningen. Det gör du genom att öppna huvudmenyn. Klicka på Mitt konto välj därefter Systeminställningar > Nätverk och internet, bocka ur wifi och slå igång igen så startar boxen om anslutningen.

Om boxen är ansluten via nätverkskabel testa att dra ut nätverkskabeln. Stäng av boxen genom att dra ut strömkabeln, koppla sedan in nätverkskabeln på nytt och därefter sätter du i strömkabeln igen.

Appen Text-TV finns förinstallerad. Gå till app-översikten med genvägen på fjärrkontrollen eller via huvudmenyn för att öppna appen. Välj kanal med OK, byt sida med Upp/Ner och undersida med Höger/Vänster. För att gå direkt till specifik sida tryck OK och välj siffor med pilarna och bekräfta med OK.

Du kan välja region för SVT och TV4. Gå till huvudmenyn, välj Mitt Konto, öppna Inställningar och gå till Lokala tv-kanaler. Välj kanal med OK, välj region med Upp/Ner och bekräfta med OK.

För att ändra ljudinställningar, öppna huvudmenyn, gå till Mitt konto, välj först Systeminställningar och sedan Enhetsinställningar. Gå till Ljud där du kan välja format och önskade inställningar.

Fungerar inte din tjänst?

Vår automatiska felsökare hjälper dig att kontrollera ditt abonnemang samt pågående störningar. Kvarstår problemet efter detta kommer ditt ärende att felanmälas till oss.