Koppla in tv med Smart Wifi-extender

Den här guiden beskriver hur du enkelt kopplar in tv från Telia med en Smart Wifi-extender.

Kontrollera att du har allt

Det här behöver du

Den här guiden beskriver hur du enkelt kopplar in tv från Telia med en Smart Wifi-extender. Det här behöver du för att koppla in tv från Telia:

• Tv-box

• Wifi-router (Smart Wifi-router eller Technicolor).

• Två eller fler Smart Wifi-extender

• Nätverkskabel

• Hdmi-kabel

Koppla in tv från Telia med Smart Wifi-extender

Ett smart hem

Koppla in Smart Wifi-extender

Börja med att koppla in ström till din Smart Wifi-extender och placera den nära din tv-box. Du hittar en guide här.

Ett nätverksuttag

Koppla Smart Wifi-extender till din tv-box

Koppla en nätverkskabel från nätverksuttaget på din tv-box till ett av de gula nätverksuttagen på din Smart Wifi-extender.

En bild föreställande en tv

Koppla hdmi-kabeln från tv-boxen till din tv

Koppla hdmi-kabeln från uttaget märkt hdmi på din tv-box till ett uttag märkt hdmi på din tv.

Strömadapter

Starta tv-boxen

Koppla in strömkabeln till tv-boxen och sätt in kontakten i ett eluttag. Boxen startar automatiskt.

En fjärrkontroll

Starta din tv

Starta din tv och välj den källa du kopplade in hdmi-kabeln i. Detta gör du med hjälp av fjärrkontrollen. När du valt rätt källa kommer du att få upp en bild som visar att tv-tjänsten håller på att starta upp.

Logga in på din tv

Logga in och aktivera tv

Logga in på tv-boxen med hjälp av identifikationskod och kontrollkod eller användarnamn och lösenord. Din tv är nu aktiverad.

Din identifikationskod och kontrollkod fick du via brev eller via sms beroende på vilket alternativ du valde vid beställningen. Du hittar även dina tv-koder på Mitt Telia under Abonnemang.

Ditt användarnamn och lösenord fick du via mejl. Användarnamnet är samma mejladress som du angav vid köpet. Hittar du inte mejlet kan du läsa det på Mitt Telia under Mina ärenden.

Fungerar inte din tjänst?

Vår automatiska felsökare hjälper dig att kontrollera ditt abonnemang samt pågående störningar. Kvarstår problemet efter detta kommer ditt ärende att felanmälas till oss.