Koppla in tv från Telia via fiber med trådlös router

För att koppla in tv via fiber med wifi-router behöver du följande utrustning:

Wifi-router med tillhörande strömadapter

Tv-box med tillhörande strömadapter

Nätverkskabel och HDMI-kabel

1. Koppla in wifi-routern till fiberuttaget

Koppla routern i fiberuttaget med nätverkskabeln. Om du ännu inte har kopplat in routern följer du först denna guide.

2. Koppla routern till din tv-box

Koppla nätverkskabeln från nätverksuttaget på din tv-box till ett av de gula nätverksuttagen på din router.

Har du ytterligare en tv-box kopplar du den på samma sätt till ett av de gula nätverksuttagen.

3. Koppla in HDMI-kabeln från tv-boxen till din tv

Koppla HDMI-kabeln från uttaget märkt HDMI på din tv-box till ett uttag märkt HDMI på din tv.

Om du har flera HDMI-uttag på din tv, kolla vilket nummer det är på uttaget du väljer då du senare ska välja denna källa med fjärrkontrollen.

Om din tv saknar HDMI-uttag kan du istället använda en scart-kabel.

4. Starta tv-boxen

Koppla in strömsladden till tv-boxen och sätt in kontakten i ditt strömuttag. Boxen startar automatiskt.

5. Starta din tv

Starta din tv och välj den källa du kopplade in HDMI-kabeln i. Detta gör du med hjälp av fjärrkontrollen, ofta heter denna knapp ”source”, ”källa”, ”input” eller ”av” men det kan variera mellan olika fjärrkontroller.

När du valt rätt källa ska du få upp en bild som visar att tv-tjänsten håller på att starta upp.

6. Aktivera tv-tjänsten

När välkomstsidan visas är det dags att aktivera tjänsten. Om välkomstsidan inte visas utan istället fastnar i uppstarten, testa starta om tv-boxen genom att dra ut strömkabeln, vänta några sekunder, och koppla in den igen. Om det fortfarande inte fungerar kan du starta en chatt.

7. Skriv in din identifikationskod

Identifikationskoden och kontrollkoden ska du antingen ha fått via brev eller via sms beroende på vilket alternativ du valde vid beställningen. Du kan alltid hitta dina tv-koder på Mitt Telia.

Skriv in koderna och klicka på OK. Din tv är nu aktiverad.

8. Koppla in ytterligare en tv-box

Vill du koppla in ytterligare en tv-box? Följ steg 2-7 igen.

9. Trådlös tv

Vill du koppla in trådlös tv? Följ denna guide.

Aktivera tv från Telia

Första gången du startar upp tv från Telia blir du ombedd att aktivera tjänsten genom att logga in med dina tv-koder. Du hittar dina tv-koder och bekräftelser på Mitt Telia.