Koppla in E-sim med Apple Watch

Vi hjälper dig att komma igång med Apple Watch och E-sim Klocka från Telia.

Innan du börjar

Det är viktigt att din iPhone, Apple Watch och ditt abonnemang har rätt förusättningar för E-sim. Kontrollera följande innan du börjar:

• Du behöver en iPhone 6 eller senare med den senaste versionen av iOS för att ställa in din nya Apple Watch.
  • Din iPhone behöver ha operatörsuppdateringen 36.1 eller senare.
  • Vet du inte vilken version av iOS du har installerat klickar du här för att få hjälp med det.
  • Din Apple Watch behöver ha operativsystemet WatchOS 5.1.2 eller senare.
  • Abonnemanget Telia Mobil eller ett Komplett-abonnemang tecknat efter 1 augusti 2015. Skicka ett sms med texten Klocka till 4466 för att ta reda på om ditt abonnemang kan ha E-sim Klocka.

Har du redan en parkopplad klocka sedan tidigare?

• Öppna Watch-appen och gå till Mobilnätsinställningar.
  • Klicka på Ställ in mobilnät.
  • Gå till steg 6 i guiden.
  1. Ställ in din iPhone
    1. Gå till Inställningar > Bluetooth på din iPhone och kontrollera att Bluetooth är på.
    2. Se till att iPhone-enheten är ansluten till wifi eller ett mobilnät.
  2. Slå på din Apple Watch och aktivera den Du slår på din Apple Watch genom att hålla in sidoknappen tills Apple-logotypen visas. Det kan ta några minuter.
  3. Håll din Apple Watch nära din iPhone

Vänta tills meddelandet Ställ in denna Apple Watch med hjälp av iPhone visas på din iPhone och tryck sedan på Fortsätt. Om meddelandet inte visas öppnar du Apple Watch-appen och trycker på Starta parkoppling.

Håll din Apple Watch och iPhone-enheten nära varandra tills du har slutfört dessa steg.

4. Håll din iPhone över animeringen

Centrera urtavlan i sökaren på din iPhone. Vänta tills ett meddelande bekräftar att din Apple Watch är parkopplad.

Om du inte kan använda kameran trycker du på Parkoppla Apple Watch manuellt och följer anvisningarna som visas.

Fortsätt sedan att ställa in klockan och med hjälp av ditt Apple-ID.

Upplever du problem med parkopplingen kan du felsöka hos Apple.

5. Skaffa E-sim Klocka från Telia

Du får valet att aktivera e-sim i Watch-appen. På din skärm ser du steget Mobilinstallation. Klicka på Ställ in mobilnät

6. Logga in på Mitt Telia

Du blir ombedd att logga in på Mitt Telia för att verifiera dig. Du kan antingen logga in med ditt användarnamn och lösenord, eller genom att använda Mobilt Bank-ID.

Har du glömt ditt lösenord, inte har tillgång till Mobilt Bank-ID eller saknar ett konto sedan tidigare klickar du här.

7. Slutför din beställning Du får nu information om att genomföra din beställning i klockan. När beställningen är genomförd får du en notis som säger Ditt mobilnät till Apple Watch är klart! Klicka på OK när notisen om det syns.
  8. Mobilnät är klart I Watch-appen får du nu ett meddelande som säger att Mobilnät är klart. Det innebär att din klocka nu är uppkopplad mot Telia med E-sim Klocka.