Vansbro Kommun: Koppla in bredband med egen utrustning och medieomvandlare

Det här behöver du för att koppla in bredband:

• Din medieomvandlare behöver vara igång och lampan WAN behöver lysa. Din medieomvandlare kan skilja sig från den på bilderna men tillvägagångssättet är detsamma.
  1. Koppla din dator eller din router till din medieomvandlare

För att surfa via wifi behöver du en router, om du saknar en kan du beställa en Netgear R6220 här (öppnas i nytt fönster).
    Koppla en nätverkskabel från valfri port på din medieomvandlare till uttaget på din router som kan heta ”WAN” eller ”Internet”.

Här är en guide för att ansluta till wifi.

Vill du inte ansluta via wifi kopplar du en nätverkskabel från valfri port på din medieomvandlare till nätverksuttaget på din dator.

2. Fler tips

Koppla in tv
    Ska du även koppla in tv? Följ den här guiden.

Koppla in bredbandstelefoni
    Vill du även koppla in bredbandstelefoni? Följ den här guiden.