Koppla in bredband via fiber med medieomvandlare

Det här behöver du:

Medieomvandlare med tillhörande strömadapter (medieomvandlaren kan ha olika utseenden och storlek men fungerar på samma sätt)

Två nätverkskablar

1. Koppla in medieomvandlaren till fiberuttaget

Koppla en nätverkskabel från det första inkommande fiberuttaget i din bostad till medieomvandlarens WAN/EXT1-uttag. Bor du i lägenhet sitter det oftast i hallen.

2. Koppla in strömadaptern i medieomvandlaren

Sätt i strömadaptern i uttaget som markeras i bilden nedan. Koppla sedan in strömadaptern i eluttaget.

3. Koppla medieomvandlaren till din dator eller din router

Anslut datorn genom att koppla den andra nätverkskabel från porten som är märkt Lan1 eller 1x på din medieomvandlare till datorns nätverksuttag. Vill du ansluta en router till medieomvandlaren kopplar du en nätverkskabel från Lan1 eller 1x-porten till uttaget på din router märkt WAN eller Internet.

4. Koppla in tv

Ska du även koppla in tv? Följ då denna guide.

5. Problem?

Om det inte funkar kan du använda vår automatiska felsökning