Installera AirTies Premium Wifi

AirTies är en wifi-lösning som med hjälp av flera extendrar ger dig stabil täckning i alla rum hemma. Du ansluter extendrarna till din befintliga Telia-router.

Det här behöver du:

• En Wifi-router (t.ex. F@st 5370 Sagemcom, TG799vac Xtream, TG799vac)
  • AirTies Premium Wifi (två eller fler extendrar)
  • Strömadapter och nätverkskabel (ingår)
  1. Ladda ner appen

Logga in på ditt nätverk i routern och ladda ner appen till AirTies. Den finns att ladda ner App Store och Google Play. Nedan är en QR-kod som leder till en sida där du kan ladda ner appen.

2. Starta appen Starta appen och tryck Continue, sedan Yes.
  3. Koppla in din AirTies-enhet

Följ anvisningarna i appen för att koppla in din första AirTies-enhet.

1. Koppla en nätverkskabel mellan en AirTies-enhet och din router.
    2. Koppla in strömkabeln till din Airties-enhet.
    3. Slå på strömknappen som du hittar på baksidan.
    4. Vänta tills strömknappen på din airtiesenhet börjar blinka. Detta kan ta upp cirka tre minuter.

Observera: kom ihåg att ta bort skyddsplasten från dina AirTies-enheter.

4. Namnge din enhet

Här får du ge ett namn åt din första Airties-enhet. Detta är endast för att du själv lättare ska ha koll på vilken enhet som är vilken.

5. Koppla in din andra enhet

Tyck Yes för att ställa in din andra enhet. Du får rekommendationer på var du placerar den för bästa effekt. Rekommenderat är att inte ha mer än två väggar emellan och endast en våning upp. Tryck Next för att gå vidare.

1. Koppla in strömmenkabeln till din andra AirTies-enhet.
    2. Slå på strömknappen som du hittar på baksidan.
    3. Vänta tills din enhet börjar lysa med ett fast sken (blinkar i början) och tryck Next i appen.
  6. Namnge din enhet Nu får du ge ett namn på din andra enhet. Detta är endast för att du ska veta vilken enhet som är vilken.
  7. Dela med dig av nätverksdiagnostik

Tryck Yes för dela din diagnostik. Det är rekommenderat att välja Yes här för att underlätta för oss vid exempelvis felsökning. Ingen personlig data sparas (till exempel webbhistorik eller användarnamn och lösenord).

8. Välj namn och lösenord på ditt nya nätverk

Dina AirTies-enheter har nu skapat ett nytt nätverk. Du får välja ett namn (som syns när du säker efter wifi), och ett lösenord för ditt nya nätverk. När det är klart behöver du ansluta dina enheter till ditt nya nätverk. Här är en guide för varje enhet.

För att inte ditt wifi från din router ska störa ut ditt nya nätverk, är det rekommenderat att stänga av wifi på routern. Här är en guide på hur du gör det på en router från oss

När detta är klart kan du gå in på My Network. Där kan du se bra signal det är mellan dina Airties-enheter. Vi rekommenderar att det är minst 400 Mbps mellan enheterna. Om du har lägre än det kan du behöva flytta på dem.

Ska du koppla in fler Airties-enheter trycker du på +AirTies Unit längst upp till höger, och följer steg 5 och framåt igen.