Fabriksåterställ wifi-router

Ibland kan det finnas skäl till att du behöver fabriksåterställa din router. Den här guiden är relevant oavsett om det gäller bredbandet, bredbandstelefonin eller TV-tjänsten. Tänk på att en fabriksåterställning gör att routern går tillbaka till sina ursprungliga inställningar. Guider för att göra om de vanligaste inställningarna finns längst ner på den här sidan.

Hitta först resetknappen. Den sitter lite olika beroende på vilken modell av router som finns i hemmet. Bilden här under visar ett exempel.

Exempel på knappens placering:

Nästa steg är att hitta ett tunt föremål som passar i hålet, till exempel ett gem eller en nål.

För att göra återställningen trycker du in föremålet i hålet och håller inne i cirka 15 sekunder. Tänk på att ta ut föremålet när tiden passerat. Lamporna ska slockna efter några sekunder och då har återställningen gått igenom.

Det kan ta upp till 30 minuter innan routern har läst om all mjukvara. Routern kommer att starta om sig ett par gånger innan återställningen är helt klar.

Gör dina routerinställningar på nytt

Byt nätverksnamn/lösenord.

Öppna portar i wifi-router.