Fabriksåterställ wifi-router

Den här guiden förklarar enkelt hur du gör en fabriksåterställning av din router, oavsett om du har en fast eller mobil router. Tänk på att en fabriksåterställning gör att routern går tillbaka till sina ursprungliga inställningar så eventuella egna ändringar så som lösenord och nätverksnamn kommer att försvinna.

Guiden gäller för följande modeller

Kontrollera att du har en av routrarna som finns i listan nedan

Fast bredband

F1, Sagemcom, F@st 5370e, TG799vac Xtrem, TG799v2 och TG799vac.

Mobilt bredband

Huawei B525, Huawei B593s, Huawei E5186, Huawei E5573c, Huawei E5577cs, Huawei E5770s, Huawei E5878, Netgear Aircard 790S, ZTE MF90+ och MF910 (831FT).

I den här guiden förklarar vi hur du fabriksåterställer din wifi-router

Strömadapter

Koppla ur router

Börja med att dra ut alla sladdar förutom strömsladden på routern.

WPS-knapp

Hitta resetknappen

Leta sedan upp resetknappen. Beroende på vilken modell du har så kan resetknappen även vara ett litet hål.

Ett gem

Hitta ett tunt föremål

Nästa steg är att hitta ett tunt föremål som passar i hålet, till exempel ett gem eller en nål.

Klicka på knappen

Tryck på knappen i 15 sekunder

För att göra återställningen trycker du in ett tunt föremål, till exempel ett gem, i hålet och håller det där i cirka 15 sekunder. Ta sedan ut föremålet. Lamporna kommer att slockna efter några sekunder och då har återställningen blivit genomförd.

Klart

Vänta i 30 minuter

Om du har en fiberrouter kan ta upp till 30 minuter innan routern har läst om all mjukvara. Routern kommer att starta om sig ett par gånger innan återställningen är helt klar.  Har du en mobilrouter tar det ca. 5 min för att den ska återställa sig. Om du behöver ytterligare hjälp så är du välkommen att kontakta oss.

Fler tips

Mitt Telia

I Mitt Telia hittar du en komplett vy av alla dina abonnemang och tjänster.

Förutom detta kan du även bland annat:

• Se fakturor, beställa e-faktura och autogiro

• Byta fakturaadress och betala fakturor med Swish (i appen)

• Se surfsaldo, köpa surf samt lägga till tjänster

• Beställa E-sim, spärra och låsa upp simkort

• Ladda kontantkort och mycket annat

If you prefer you can have the app in English.

Logga in på Mitt Telia och utforska dina möjligheter.