Använd Telia Play

Med Telia Play ser du på tv och film var, när och hur du vill via dator, mobil och surfplatta.

För att kunna använda Telia Play

För att se på Telia Play i mobilen eller surfplattan behöver du installera vår app, som finns för Apple, Android eller Windows Phone.

På din dator hittar du Telia Play på teliaplay.se. Telia Play funkar i följande webbläsare:

• Microsoft Edge eller Internet Explorer
  • Google Chrome

Uppdatera till den senaste versionen av din webbläsare om du har några problem. Tänk på att Telia Play inte fungerar i Safari för tillfället. Vi jobbar på att lösa det.

Aktivera

För att kunna använda Telia Play måste du först aktivera tjänsten. Det gör du genom att följa den här enkla guiden.

Inloggning

Om du har glömt ditt användarnamn eller lösenord, klicka på länkarna nedanför inloggningsrutan för att få nya användaruppgifter skickade till din mail.

Logga in på Telia Play här.

Tv

Om du har köpt ett tv-paket kan du titta på dina valda tv-kanaler under fliken Tv. Här finns också vår tv-guide där du hittar information om pågående och kommande program.

Playtjänster

Till varje tv-paket ingår playtjänster med inspelade program, serier och filmer som du kan titta på när du vill. Playtjänsterna innehåller alla eller en stor del av programmen som sänds i motsvarande tv-kanal, men även massor av innehåll som till exempel populära filmer och serier.

För mer information, klicka här.

Filmbutiken

I Filmbutiken kan du hyra film direkt. Här finns ett stort utbud av film inom kategorier som action, barn, drama med mera. Topplistan ger dig en snabb överblick över vilka filmer som hyrs mest just nu och Nytt i butiken visar veckans nya filmtitlar.

Om du har iPhone, iPad eller Apple TV måste du hyra filmen via teliaplay.se i mobilens/surfplattans webbläsare eller via din dator innan du kan titta på filmen i Telia Play-appen.

För mer information om hur du hyr film, klicka här.

Ändra kontoinställningar

Loggar du in i Telia Play från datorn kan du ändra kontoinställningar genom att klicka på Mitt konto och därefter på Inställningar. Använder du appen, klicka på menyn högst upp till vänster och sedan på Inställningar. Då kan du exempelvis byta lösenord, pinkod eller ändra din registrerade e-postadress.

Sökfunktionen

Du kan enkelt söka efter ett specifikt program, film, skådespelare, regissör etc via sökfunktionen. Klicka bara på förstoringsglaset och skriv sedan in det du söker.

Utomlands

Telia Play fungerar i hela EU. Dock kan kvalitén skilja sig från vad du upplever hemma, eftersom streamingkvalitén beror på den uppkoppling du använder.

Bra att veta

Tekniken som Telia Play använder gör att du kan titta på hastigheter från cirka 0,5 Mbit/s. Rekommenderad bandbredd är dock 8 Mbit/s eller högre. Ju mer bandbredd som finns, desto bättre bildkvalitet får du.

Du kan använda tjänsten på upp till fem olika registrerade enheter, och vara inloggad på två enheter åt gången.