Aktivera Telia Play

I den här guiden får du hjälp med att komma igång med Telia Play. Du hittar även information om vad som ingår i Telia Play, hur du ställer in regionala kanaler samt hjälp om du saknar en tv-kanal eller playtjänst. I alla våra tv-abonnemang ingår alltid möjligheten att streama utbud via Telia Play.

Aktivera ditt Telia Play-konto

Telia Play-logotyp

Så här gör du för att aktivera Telia Play

I den här guiden hjälper vi dig att komma igång med Telia Play.

För dig som ny tv och streaming-kund För att komma igång behöver du logga in i Telia Play. Du har fått användarnamn och lösenord via mejl. För dig som har eller har haft ett Telia Play-paket tidigare För att komma igång behöver du välja ett användarnamn och lösenord. Du kan göra det via Mitt Telia eller via den länk som du har fått på din mejl i samband med beställningen. Gå vidare till steg två i guiden.

Översikt över dina abonnemang i Mitt Telia.

Inloggad på Mitt Telia

När du är inloggad på Mitt Telia så går du till Mina Abonnemang och där klickar du på Tv.

Knappen för att aktivera Telia Play finns nedanför informationen om ditt tv-paket.

Aktivera

Därefter klickar du på knappen Aktivera Telia Play.

Här fyller man in sina uppgifter för att aktivera Telia Play.

Fyll i dina uppgifter

Fyll i dina uppgifter enligt bilden, e-postadress och välj ett användarnamn. Godkänn därefter våra villkor genom att klicka på rutan. Efter det så klickar du på Aktivera.

Inloggningssidan för Telia Play

Logga in

Ditt konto på Telia Play är nu aktivt. Du kan nu logga in på Telia Play eller ladda ner appen för iOS eller Android. Om du har iPhone hittar du appen i App Store och om du har en Android så hittar du appen i Google Play.

Fler tips

Det här ingår i Telia Play

I alla våra tv-abonnemang ingår alltid möjligheten att även streama utbud via Telia Play. Med Telia Play kan du se alla eller en stor del av de tv-kanaler, programbibliotek, filmer och serier som ingår i ditt tv-paket. Du kan använda Telia Play på valfri enhet inom hela EU/EES.

Hyr film via Telia Play

Under kategorin Hyr på startsidan har vi samlat ett stort utbud av film som du kan hyra. För att hyra film behöver du göra detta på teliaplay.se på antingen din dator eller mobil. Sedan kan du titta på filmen i den app som passar dig bäst. Om du har en tv-box kan du hyra film direkt i den. Här kan du läsa om hur du gör för att hyra film.

Dina kanaler och regionala kanaler

Dina kanaler som ingår i ditt paket visas under Menyn TV-kanaler. Här kan du starta pågående och tidigare program. Om du saknar några kanaler dubbelkolla att tv-kanalen eller playtjänsten ingår via Mitt Telia

Om du nyligen beställt en playtjänst eller ett tv-paket med nya kanaler kan det ta en liten stund innan de aktiveras och blir tillgängliga.

På Telia Play kan du titta på två olika program samtidigt på två olika skärmar. Det är alltså möjligt att en tittar i mobilen medan en annan exempelvis tittar på webben eller via en Apple Tv. Undantagen är att man endast kan strömma varje unikt sportevent på en enhet samt att det bara går att ha en ström samtidigt på respektive SVT-kanal.

Regionala Kanaler

Om du ska ställa in regionala kanaler går du till Inställningar under profil och väljer vilken region du vill ska visas.

Om tv-kanaler eller playtjänster har försvunnit från Telia Play

1. Dubbelkolla att tv-kanalen eller playtjänsten ingår via Mitt Telia

2. Starta om tv-boxen eller appen

3. Logga ut/in på ditt Telia Play-konto

Om du nyligen beställt en playtjänst eller ett tv-paket med nya kanaler tar det en liten stund innan de aktiveras och blir tillgängliga.

Om en specifik tv-kanal eller playtjänst saknas  Testa att göra en automatisk felsökning.