Ung på nätet

Nätet är en plats där barn och ungdomar får nya vänner, lär sig nya saker och kopplar av. Men det finns också baksidor med livet på nätet. Vill man befinna sig i framkant, och vara den som digitaliserar Sverige. Ja, då får man även se till att alla klarar omställningen. Här har vi samlat de viktigaste tipsen för dig som förälder, så att du och din familj känner er trygga på nätet.

Vad säger ungdomar om digitalt lärande?

prata med barn om internet

Upplev tillsammans

Uppmuntra till lärande

Har något hänt?

Vi stöttar Bris

Barnens perspektiv

Surfa säkert

Spelar mitt barn för mycket?

byt steg mot surf

Unga Surfare

Tillsammans med Friends mot mobbning

VÅRT ARBETE MOT BARNÖVERGREPP

Både som operatör och som arbetsgivare deltar Telia i kampen mot spridning av material som visar sexuella övergrepp på barn. Blockering och detektering är två av verktygen som kan göra skillnad. 

I vårt arbete mot sexuella övergrepp och skydd av barn tar vi hjälp av World Childhood Foundation och ingår i Telekomkoalitionen mot sexuella övergrepp på nätet.

OM NÅGOT ÄNDÅ HÄNDER

På Childhoods hemsida får du enkla tips om vad du ska göra om du misstänker att ett barn utsätts för sexuella övergrepp.

Om du upptäcker övergreppsmaterial på nätet eller vet ett barn som har blivit utsatt ska du omedelbart kontakta polisen eller rapportera händelsen anonymt via ECPATs Hotline.

På ECPATs tipssida kan allmänheten tipsa om alla former av sexuell exploatering av barn. Det kan vara en bild eller film på nätet, men det kan också handla om människohandel med barn för sexuella ändamål, eller en misstanke om att en svensk person begått övergrepp mot barn under en resa utomlands.

VI FORTSÄTTER JOBBA FÖR BARNEN

2020 blev barnkonventionen lag i Sverige. Telia arbetar sedan 2017 i enlighet med det som kallas Barnrättsprinciperna för företag. Detta beslutades av vår styrelse 2017, som också beslutade att barns rättigheter ska vara ett fokusområde för Telia, då många som använder Telias tjänster är barn.

Läs mer