SURFA SOM HEMMA I EUROPA*

Med mobilabonnemang hos oss surfar du fritt på sociala medier och ringer och surfar för samma pris som hemma i *EU/EES.

Erbjudande

ROAMING EUROPA FÖR ALLA MOBILABONNEMANG

Slipp oron för höga roamingkostnader på resan. Du ringer och skickar meddelanden mellan länder inom EU/EES och till Sverige för samma pris som hemma (dock inte från Sverige). Du surfar också som hemma med det som ingår i din månadssurf, upp till 20 GB/mån. Behöver du köpa extrasurf under resan gäller samma pris som hemma i Sverige. Roaming Europa gäller i EU/EES för dig som är privatkund och har mobilabonnemang hos oss.

Erbjudande

RESER DU UTANFÖR EU/EES?

Om du ska ut på långresa utanför EU/EES är Vecka Världen ett bra alternativ för att hålla koll på kostnaderna.

FRÅGOR OCH SVAR OM ROAMING EUROPA FÖR MOBILABONNEMANG

Vad innebär Roaming Europa?

Det innbär att du som har mobilabonnemang från Telia ringer, sms:ar och mms:ar från ett EU/EES-land till Sverige samt mellan länderna i EU/EES till samma pris som inom Sverige. För samtal och meddelanden från Sverige till EU/EES-länder gäller ordinarie utlandspriser. Du kan surfa med din månadssurf i hela EU/EES utan extra kostnad, upp till 20 GB/mån. Tar surfen slut kan du köpa extrasurf för samma pris som hemma.

Får alla befintliga kunder Roaming Europa?

Ja, alla kunder som har eller skaffar ett privat mobilabonnemang hos oss får Roaming Europa.

Jag har ett mobilabonnemang där samtal, sms och mms ingår i abonnemanget, gäller Roaming Europa för mig?

Ja, fria samtal, sms och mms från ett EU/EES-land till Sverige och mellan länderna i EU/EES ingår i mobilabonnemanget precis som hemma (samtal och meddelanden från Sverige ingår inte, se utlandsprislista). Du kan surfa med din månadssurf i hela EU/EES utan extra kostnad, men som mest 20 GB/månad. Tar surfen slut på resan kan du köpa till extrasurf för samma pris som hemma. Gäller inte betalsamtal/sms/mms.

Jag har ett mobilabonnemang med rörligt pris, gäller Roaming Europa för mig?

Ja, samtal, sms och mms från ett EU/EES-land till Sverige och mellan länderna i EU/EES har samma rörliga priser som inom Sverige (samtal och meddelanden från Sverige ingår inte, se utlandsprislista). Du kan surfa men din månadssurf i hela EU/EES utan extra kostnad, men som mest 20 GB/månad. Tar surfen slut på resan kan du alltid köpa till extrasurf för samma pris som hemma. Gäller inte betalsamtal/sms/mms.

Vad kostar det om jag ringer, sms:ar eller mms:ar från ett EU/EES-land till Sverige?

För mobilabonnemang som idag har fria samtal, sms och mms inom Sverige gäller nu även fria samtal, sms och mms från ett EU/EES-land till Sverige. För mobilabonnemang med rörligt pris gäller samma priser som inom Sverige.

Vad kostar det om jag ringer, sms:ar eller mms:ar från Sverige till ett annat EU/EES-land?

Priserna för utlandssamtal kvarstår precis som de har varit tidigare. Roaming Europa omfattar inte samtal från Sverige till andra EU/EES-länder.

Se priser för samtal till utlandet här

Vad kostar det om jag ringer, sms:ar eller mms:ar från ett EU/EES-land till ett annat EU/EES-land (exklusive Sverige)?

För mobilabonnemang som idag har fria samtal, sms och mms inom Sverige gäller nu även fria samtal, sms och mms från ett EU/EES-land till ett annat EU/EES-land (exklusive Sverige). För abonnemang med rörligt pris gäller samma priser som inom Sverige.

Vad innebär 20 GB i EU/EES?

Du som har ett mobilabonnemang kan som mest förbruka 20 GB/månad i EU/EES (utanför Sverige) givet att du har månadssurf eller surfpott kvar. Tar den tillåtna surfen slut kan du alltid köpa extrasurf till samma pris som hemma.

Vilka länder/regioner tillhör Europa men ingår inte i Roaming Europa?

Följande länder tillhör Europa men inte EU/EES; Albanien, Andorra, Armenien, Azerbajdzjan, Bosnien, Färöarna, Guernsey, Isle of Man, Jersey, Kosovo, Makedonien, Moldavien, Monaco, Montenegro, San Marino, Serbien, Schweiz, Ukraina, Vatikanstaten, Vitryssland, Turkiet, Ryssland.
Inte heller den norra, turkiskt kontrollerade delen av Cypern räknas in i EU/EES.

Vilka länder/regioner ingår i EU/EES?

Länder inom EU:

Österrike, Estland, Italien, Portugal, Belgien, Finland, Lettland, Rumänien, Bulgarien, Frankrike, Litauen, Slovakien, Kroatien, Tyskland, Luxemburg, Slovenien, Cypern, Grekland, Malta, Spanien, Tjeckien, Ungern, Nederländerna, Sverige, Danmark, Irland, Polen, Storbritannien

Länder inom EES:

Island, Lichtenstein, Norge

Specifika regioner som inkluderas:

Kanarieöarna, Ceuta, Melilla (Spanien)
Åland (Finland)
Martinique, Guadelope & Saint-Martin, Fr. Guyana, Rénuion, Mayotte (Frankrike)
Madeira, Azores (Portugal)
Gibraltar (Storbritannien)

Gäller Fri surf Sociala medier i EU/EES också?

Ja, du surfar fritt på Sociala medier i hela EU/EES utan att din surfmängd används och utan extra kostnader.