NU SURFAR OCH RINGER DU I NORDEN OCH BALTIKUM TILL SAMMA PRIS SOM HEMMA

FRI ROAMING

Nu surfar, ringer, sms:ar och mms:ar du till samma pris som hemma i Sverige. Detta gäller när du befinner dig i Norge, Finland, Danmark, Estland, Lettland eller Litauen (gäller ej i Island, Grönland eller Färöarna). Ingår automatiskt för alla kunder med mobilabonnemang och mobilt bredbandsabonnemang från Telia, helt utan extra kostnad och oavsett abonnemangsform.

Behöver jag göra något som kund för att det ska gälla?

Nej. Du som har mobilabonnemang eller mobilt bredbandsabonnemang från Telia har det från och med 17 december 2015.

I vilka länder gäller det?

Norge, Danmark, Finland, Estland, Lettland och Litauen. (Gäller ej Island, Grönland och Färöarna)

Måste jag koppla upp mig på Telias nät när jag befinner mig i dessa länder?

När du befinner dig i Norge, Danmark, Finland, Estland, Lettland och Litauen behöver du inte tänka på vilket nät du ringer i.

Hur vet jag om det gäller mig?

Det gäller dig som har mobilabonnemang eller mobilt bredbandsabonnemang från Telia.

Det gäller inte dig med Telias kontantkort eller Halebop. 

Gäller det även mig som har ett äldre abonnemang?

Ja. Det gäller dig som har mobilabonnemang eller mobilt bredbandsabonnemang från Telia. Det gäller inte dig med Telias kontantkort eller Halebop.

Vilken trafik gäller det?

Det gäller mottagna samtal, lokala samtal, samtal hem till Sverige, skickade och mottagna sms/mms, surf. Det gäller även samtal mellan länderna.

Det gäller inte samtal från Sverige till utland, dvs du betalar samma pris som tidigare för samtal från Sverige till Norden och Baltikum. Gäller ej heller samtal, sms eller mms till betaltjänster, dvs tjänster med förhöjd taxa tex nummerupplysning.
 

Så om jag är i Danmark och får ett samtal från Sverige, slipper jag roamingavgiften?

Det stämmer. Du betalar ingenting för att ta emot ett samtal när du är i Norge, Danmark, Finland, Estland, Lettland eller Litauen.

Vad händer om jag ringer från Sverige till något av länderna i Norden och Baltikum?

Då betalar du som för ett vanligt utlandssamtal.

Du hittar kostnader för samtal från Sverige till utlandet via länken nedan:
Klicka här.
 

Betyder detta att jag får ett lägre minutpris för samtal, sms och surf?

Det blir samma pris som du betalar i Sverige enligt det abonnemang som du har. I de mobilabonnemang som Telia erbjuder idag (Mobil Komplett) ingår obegränsade samtal och sms, samt en viss surfmängd som du väljer utifrån ditt behov. Har man ett rörligt pris (Mobil Rörlig) gäller detta. Den surfmängd man har valt tar man också med sig utomlands.

Betyder detta att jag kan får obegränsat med surf?

Det vi tar bort är den extra avgiften som alla operatörer idag lägger på när man använder sin mobil utomlands. Den surfmängd du har när du är utomlands beror på hur mycket surf du har valt i ditt mobilabonnemang.

Om du reser till något annat land än Norden och Baltikum, kan du välja någon av våra tilläggstjänster Vecka Europa eller Vecka Världen. Då ingår 1 GB per vecka.

Läs mer om tilläggstjänsterna Vecka Europa eller Vecka Världen via länken nedan:
Klicka här.

Vad kommer det att stå på fakturan?

Fakturan kommer att se ut som tidigare, förutom att samtal, sms, mms och surf prissätts på samma sätt som i Sverige även när man är i de aktuella länderna. Det kommer fortfarande framgå var samtalet, sms/mms:et är genererat, t ex om det är ringt från Danmark, även om det debiteras enligt svensk taxa.