Telia har det bästa mobilnätet i Sverige enligt umlaut 2023

För fjärde* året i rad utses Telias mobilnät till klar vinnare i det världsledande och oberoende mätföretaget Umlauts omfattande test av de fyra största mobilnäten i Sverige. Telia tar hem förstaplatsen i samtliga kategorier: tal, data och crowdsourcing.

Nätföretaget Umlaut (som är en del av Accenture) gör varje år marknadens mest detaljerade och kvalitativa mätning av tal och data i de svenska mobilnäten. Mätningarna sker under en längre tid i storstadsområden, mindre städer och vägnät, och bilar med mätinstrument rullar omkring 1000 mil runt Sverige. Datan kombineras med mätningar som utförs via mobilappar, så kallad crowdsourcing. Sammantaget ger metoden en mycket bra bild av hur de svenska mobilnäten fungerar.

Resultatet av Umlauts omfattande tester visar återigen, för fjärde* året i rad, att Telias mobilnät levererar bäst nätkvalitet och kundupplevelse vid användning av mobila tjänster i Sverige. Telia får totalt 968 poäng av 1000 möjliga, vilket innebär att Telias mobilnät nu hör till topp 5 av de högst rankade mobilnäten i världen och håller absolut världsklass enligt Umlaut.

– Vi är naturligtvis oerhört stolta och glada över att återigen få ta emot det positiva resultatet. Det ligger hårt arbete och stora investeringar bakom, säger Staffan Åkesson, teknisk chef för Telia Sverige.

Läs hela pressmeddelandet här.

*) Enligt umlauts nya mätmetod. Telias nät rankas som bäst i Sverige för sjunde året i rad totalt sett.

Foto: Fv. Staffan Åkesson, Hakan Ekmen, Martin Pehrsson, Maziar Kianzad, Ajay Mishra