Telia laddar upp med brittisk tv-underhållning från BritBox

Streamingtjänsten BritBox, som drivs av ITV och BBC, fortsätter sin expansion i Sverige genom ett nytt distributionssamarbete med Telia. Från den 28 april erbjuds den största och mest omfattande samlingen av brittisk underhållning till Telias tv- och streamingkunder.

Telia fortsätter sin satsning på att erbjuda Sveriges nöjdaste tv-kunder ett fullspäckat premiuminnehåll och fler upplevelser. Med tillskottet BritBox, som är ett samarbete mellan BBC och ITV, får Telias tv-kunder nu tillgång till tusentals timmar av brittisk underhållning, såväl nya som klassiska titlar och med allt från kritikerrosat drama och kriminalthrillers till komediserier och faktabaserat innehåll. 

- Det nya partnerskapet med BritBox är värdefullt då det kompletterar vårt breda utbud med det absolut bästa från Storbritannien, ett viktigt steg i vår satsning att erbjuda våra kunder allt innehåll på ett och samma ställe. Nu kan hela familjen utforska nya originalserier och se fram emot bättre kvällar med efterlängtade klassiker och engelskt drama som länge varit populärt i Sverige, säger Henrik Lönnevi, konsumentchef på Telia.

BritBox erbjuder originalserier som The Cleaner, Crime och Sister Boniface Mysteries i kombination med exklusivt innehåll som Idris Elba’s Fight School och säsong 17 av MasterChef UK. Även serier som Peaky Blinders, Vera och The Office samt klassiker som Agatha Christie’s Poirot, Absolutely Fabulous, Blackadder och de tidiga säsongerna av Midsomer Murders ingår. 

- Vi är väldigt glada över vårt nya samarbete med Telia i Sverige. Detta markerar ytterligare ett strategiskt partnerskap för BritBox inom Norden och ger oss möjligheten att erbjuda den största och bästa samlingen av brittisk underhållning till ännu fler svenska tittare, säger Reemah Sakaan, vd på BritBox International.

 

Britbox kommer att inkluderas i Telias Tv & Streaming-paket ”Stor” från och med den 28 april. Via C More kommer det även ingå för Telias kunder med tv-paket där C More Standard eller högre ingår.