15 maj 2024

3 min läsning

Underhållning

Oktober på TV4 Play: Spännande filmer och serier som värmer upp i höstmörkret.

Med hösten i antågande har TV4 Play en spännande månad planerad för tittarna. Från älskade svenska komediserier till gripande dramaserier och prisbelönta dokumentärer, oktober har något för alla. Här är en översikt över aktuella premiärer på TV4 Play under oktober 2023.

I oktober 2023 har bland annat dramaserien om Estonia-katastrofen premiär på TV4 Play.

TV4 Play

Solsidan säsong 8 (premiär 29/9)
Det är förändringens tid i den åttonde säsongen av "Solsidan." Alex och Anna försöker anpassa sig till sina nya liv som skilda och navigera genom ett liv som delar vårdnad om barnen varannan vecka. Samtidigt närmar sig Viktors student, och Ove och Anette har blivit rika och investerar i både förskola och lantställe. En säsong fylld av humor och oväntade vändningar.

Estonia (premiär 15/10)
Denna verklighetsbaserade dramaserie belyser en av de värsta färjekatastroferna i modern tid, Estoniakatastrofen från 1994. Serien skildrar katastrofen och dess påverkan på räddningsarbetarna och de anhöriga i Sverige, Estland och Finland. Måns Månsson, regissören bakom "Snabba Cash," är regissör.

Bergman Island (premiär 6/10)
Bergman Island är ett romantiskt drama regisserat av Mia Hansen-Løve. Filmen följer Tony, en hyllad regissör, spelad av Tim Roth och hans fru Chris, spelad av Vicky Krieps, när de besöker Fårö under Bergmanveckan. Deras vistelse tar dem på separata vägar i det fascinerande landskapet, och gränsen mellan verklighet och fiktion suddas ut.

I väntan på Bojangles (premiär 20/10)
Detta franska romantiska drama bygger på Olivier Bourdeauts bok och följer Gary, vars föräldrar, Camille och Georges, lever ett excentriskt liv. Deras kvällar ägnas åt att dansa till låten "Mr. Bojangles." När Garys mamma börjar tappa fotfästet i verkligheten blir det upp till honom och Georges att se till att hon är trygg.

The Bunker Game (premiär 27/10)
Skräckthrillern The Bunker Game kastar en grupp lajvare in i ett rollspel som utspelar sig i en kärnvapenbunker från andra världskriget. Snart upptäcker de att de inte är ensamma i mörka korridorerna, och de står inför en uråldrig ondska. En intensiv och skrämmande upplevelse med Gaia Weiss, Lorenzo Richelmy och Felice Jankell i huvudrollerna.

King on Screen (Premiär 5/10)
Denna dokumentär utforskar Stephen Kings litterära verk på film och tv. Över 80 filmer och tv-serier har baserats på Kings böcker, och vi får höra från regissörer som Frank Darabont, Taylor Hackford och Mike Flanagan om deras upplevelser med att föra Kings berättelser till liv.

Jiro Dreams of Sushi (Premiär 12/10)
Följ med till en anspråkslös sushirestaurang i Tokyo som drivs av Jiro Ono, en 85-årig mästare inom sushikonsten. Trots sin ålder arbetar han fortfarande dagligen med sonen Yoshikazu vid sin sida. Dokumentären ger en unik inblick i deras liv och strävan efter kulinarisk perfektion.

The Summit (Premiär 12/10)
Denna prisbelönta dokumentär skildrar den tragiska händelsen på K2, världens näst högsta berg, den 1 augusti 2008. Elva klättrare förlorade sina liv under mystiska omständigheter. Genom autentiska bilder och dramascener får vi en inblick i en av de svåraste bergsklättringsolyckorna någonsin.

Oktober på TV4 Play har något för alla smaker. Oavsett om du är intresserad av drama, komedi eller dokumentärer, finns det spännande nyheter att se fram emot. Sätt dig bekvämt och gör dig redo att utforska dessa imponerande titlar på hela Sveriges streamingtjänst – TV4 Play.

Fler artiklar i samma ämne: