15 maj 2024

3 min läsning

Underhållning

Från linjär-tv till streaming. En guide.

Lär dig navigera mellan traditionell linjär-tv (skogs-tv) och den moderna världen av streaming. Oavsett om du är en erfaren tittare med streaming eller en nybörjare som utforskar de senaste teknikerna, är här en enkel guide som reder ut alla begreppen.

Koppla upp dig med bredband från Telia. Kombinera gärna med vår tv-tjänst.

Linjär-tv: Se på program på bestämda tider

Många av oss minns tiden då tv var synonymt med linjär-tv - att sätta på tv:n och byta mellan kanaler för att titta på favoritprogram på bestämda tider enligt en tablå, somliga kallar det här skogs-tv. Man syftar då på marksänd-tv, som var analog och som alla kunde ta in med en vanlig tv-antenn var man än var i landet, t.o.m. i skogen. Den första tv-sändningen i tv skedde 1956 och då fanns bara en kanal som sände några timmar om dagen. På 80-talet kom kabel-tv och tv-signalerna började gå genom kablar och senare genom fibernäten. Det blev fler kanaler. Inledningsvis var denna teknik fortfarande analog och därmed begränsad.

När tv-tekniken digitaliserades alltmer i inledningen av det nya millenniet kom fler kanaler och lite mer interaktivitet. Play-tjänster eller "On-demand" lanserades.

Linjär-tv eller tablålagd tv är fortfarande en viktig del av det moderna tv-landskapet. Du väljer fortfarande om du vill se nyheterna eller andra program när de sänds på bestämda tider. Med Telia Play har vi bevarat denna tradition genom att erbjuda abonnemang som inkluderar dina vanliga kanaler som exempelvis SVT och TV4 genom boxen.

Playbibliotek och streaming: Välj vad du vill se och när du vill se

Den digitala tekniken erbjuder numera playtjänster som du kan se på valfri enhet. Genom din tv-box Hub kan du samla dina playbibliotek och streamingtjänster.

I Telia Play Hub finns möjligheten att ladda ner och installera appar från olika innehållsleverantörer. Du kan titta på allt från filmer och serier till sport och dokumentärer genom att helt enkelt välja de appar som intresserar dig. Det är som att ha en skattkista av innehåll precis inom räckhåll.

Sport, film- och seriepaket: Bygg din perfekta tv-upplevelse

Vi förstår att varje tittare har sin smak. Därför erbjuder Telia flera tv- och streamingpaket som låter dig bygga din perfekta tv-upplevelse. Om du älskar sport kan du glädjas åt våra sportpaket som samlar alla sporter och ligor från de stora rättighetsinnehavarna. För film- och serieentusiaster erbjuder vi även paket som samlar en mängd filmer, serier och populära streamingtjänster. Detta blir billigare för dig än att prenumerera på varje tjänst separat.

För alla generationer: anpassad underhållning

Vårt mål är att göra tv och streaming tillgängligt för alla oavsett vad och hur du vill se ditt innehåll. Tv från Telia ger dig möjlighet att skapa din egen tittarupplevelse genom att kombinera linjär-tv, playbibliotek och streaming.

I en värld där tv och streaming smälter samman, är Telia Play Hub din guide till att navigera mellan tradition och framtid, oavsett vilken generation du tillhör. Välj ditt sätt att titta, anpassa din upplevelse och upptäck en helt ny dimension av underhållning.

Fler artiklar i samma ämne: