01 september 2023

3 min läsning

Sport

Missa ingenting från US Open 2023 på discovery+

Mellan den 28 augusti och 10 september 2023 riktas tennisvärldens blickar mot New York när årets sista Grand Slam-turnering, US Open, startar. Discovery+ och Eurosport kommer att sända samtliga matcher från denna spännande tävling, medan Kanal 9 erbjuder ett urval utvalda matcher för tv-tittare.

Mellan den den 28 augusti-10 september 2023 riktas tennisvärldens blickar mot New York när årets sista Grand Slam-turnering, US Open, startar. Discovery+ och Eurosport kommer att sända samtliga matcher.

discovery+

Denna 143:e upplaga av US Open äger rum på utomhusbanor på det prestigefyllda USTA Billie Jean King National Tennis Center i New York City. Turneringen är den fjärde och sista Grand Slam-tävlingen för året och samlar den absoluta eliten inom tennisen för en avgörande kamp om ära och titlar.

Med tv- och streamingpaket med tennis från discovery+ kan du vara säker på att inte missa någonting från US Open 2023.

Se trailer för US Open 2023 (YouTube)

Vad kan vi förvänta oss i år?
Årets US Open bjuder på spänning och dramatik när de bästa spelarna från hela världen gör upp om ära och prispengar. Med en otrolig uppsättning spelare på båda herr- och damsidan, förväntar vi oss en högklassig tennis och många oförglömliga ögonblick. Förväntningarna är särskilt höga med tanke på förturneringen, där vi i Cincinnati, såg Djokovic besegrade Alcaraz och Gauff vinna över världsettan Swiatek för första gången. Den högljudda New York-publiken kommer garanterat skapa en atmosfär fylld av spänning och energi.

Viktiga spelare att hålla koll på
Carlos Alcaraz och Iga Świątek kommer att försvara sina titlar som singelmästare för herrar och damer. Alcaraz, som vann sin första Grand Slam-titel förra året och blev den yngsta världsettan inom herrtennisen, kommer att vara en stark utmanare i herrsingeln. Świątek, som triumferade i damsingeln med sin tredje Grand Slam-titel, kommer att kämpa för att upprepa sin seger och bibehålla sin dominans.

Serena Williams deltar inte i turneringen i år på grund av sin graviditet. Men systern Venus Williams förväntas tävla på Flushing Meadows.

Wozniacki och Djokovic gör comebacker
Novak Djokovic kommer att delta i US Open 2023 efter att ha missat 2022 års upplaga på grund av sitt beslut att inte vaccinera sig. Han kommer vara redo att ge allt på banan i New York.

Caroline Wozniacki, tvåfaldig US Open-finalist, gör en efterlängtad comeback till tennisvärlden och kommer att delta i turneringen. Efter att ha fått wildcards till Montreal och Cincinnati, är Wozniacki redo att återvända till tävlingsarenan och bjuda på sitt karakteristiska spel.

Kuriosa och historiska fakta
US Open är den enda Grand Slam-turneringen i Amerika och den avslutande händelsen på tennisens årliga kalender. Turneringen har en rik historia som sträcker sig över 141 år och har hållits på olika platser, med nuvarande platsen vid USTA Billie Jean King National Tennis Center i Flushing Meadows sedan 1978.

Bland tidigare vinnare finner vi legendariska namn som Serena Williams, Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovic, Naomi Osaka och Venus Williams. Turneringen har varit en plats för episka prestationer och dramatiska ögonblick som har skrivit om tennisens historia.

Prispengarna
Prispengarna för årets turnering kommer att meddelas närmare datum, men förra året översteg prissumman 60 miljoner dollar för första gången någonsin. Vinnaren av herr- och damsingeln 2022 fick 2,6 miljoner dollar var, medan spelare som förlorade i första omgången erhöll 80 000 dollar. Prissumman ökar successivt i takt med avancemang i turneringen.

Med spänning, dramatik och överraskningar i sikte är US Open 2023 definitivt en händelse att inte missa. Sätt dig bekvämt framför din tv eller streama på valfri skärm och upplev den hänförande tennisen när den absoluta eliten gör upp om ära och titlar på USTA Billie Jean King National Tennis Center i New York City.

Med tv- och streamingpaket från discovery+ med Grand-Slam tennis kan vara du säker på att inte missa någonting från US Open 2023.