21 september 2023

3 min läsning

Sport

TV4:s Lars Lindberg: "HockeyAllsvenskan är ligan där allt kan hända"

Fredag 22 september släpps pucken för nya säsongen av HockeyAllsvenskan i TV4 Play. Att det är divisionen snäppet under SHL hindrar inte att det är en glödhet liga där flera klassiska hockeyklubbar gör upp om en biljett upp till förstaligan SHL. Vi bad TV4:s ankare Lars Lindberg om hans spaningar inför säsongen.

Lars Lindberg leder sändningarna från HockeyAllsvenskan. Foto: TV4.

TV4

Lars Lindberg har lett sändningarna från HockeyAllsvenskan sedan 2018 och har blivit en uppskattad profil för sitt kunnande och engagemang. Han tror på en rafflande säsong där tre Stockholmslag kommer att vara tuffa rivaler – men där ett lag norrifrån får axla favoritrollen…

Varför ska man följa Hockeyallsvenskan i höst?
– För att några av svensk hockeys mest klassiska klubbar huserar i HockeyAllsvenskan den här säsongen. Totalt 44 SM-guld har vunnits av klubbarna i HA, med Djurgården och Brynäs i spetsen, men det inkluderar även AIK, Södertälje, Björklöven och Västerås med flera. Det är ligan där allt kan hända och där morgondagens stjärnor visar upp sig för första gången. Tänk bara matcherna mellan 08-lagen, Djurgården, AIK och Södertälje, vilka publikfester. Eller rivalmötet mellan Djurgården och Björklöven som stod för en av de bästa slutspelsserier vi har sett de senaste åren i fjolårets semifinal. 

Vilka lag tror du mest på inför säsongen?
– Brynäs ser onekligen väldigt spännande ut med det stjärnfyllda laget som man har samlat ihop i sommar, men jag tycker att både Björklöven och Djurgårdens kontinuitet gör att de är tuffa utmanare om SHL-platsen. Sedan ska vi inte glömma Södertälje som ser bättre ut än på mycket länge, men Brynäs är favoriter. Helt klart.

Finns det några spelare du ser särskilt fram emot att följa?
– Marcus Eriksson i Södertälje. I snart två decennier har han burit Vita Hästen på sina axlar, det ska bli enormt intressant att se vad han kan göra i ett starkare lag som Södertälje. Sedan är det otroligt att Nich Schilkey finns kvar i den här ligan, han vann HA:s poängliga med 68 poäng förra säsongen. Han är en artist.

Vilket lag tror du kommer att överraska mest?
– Almtuna. Deras ledarskap med Robert Kimby i spetsen samt sportchefen Tony Mårtensson gör att de har enormt med hockeykompetens i laget och föreningen. Jag skulle inte bli överdrivet förvånad om de tar en direktplats till slutspel och hamnar topp 6. 

Finns det någon förhandsfavorit som du tror får svårt att leva upp till förväntningarna?
–Jag är lite orolig att det blivit väl mycket skriverier om AIK:s stora budget och att föreningen gått ut och sagt att de ska bli ett topp fyra-lag. Det tror jag är för tidigt. AIK är ett lag som ska gå till slutspel, men jag tror inte förväntningarna ska vara högre än så i år. 

HockeyAllsvenskan sänds på TV4 Play. Här hittar du tv-paketen du behöver.

Fler artiklar i samma ämne: