30 maj 2024

1 min läsning

Hållbarhet

Telia och Bris lanserar Mobilkörkortet i ny förbättrad version

Nu lanserar Telia och Bris en ny och förbättrad version av Mobilkörkortet, en sajt för att hjälpa unga internetanvändare att vara trygga och säkra med första mobilen.

Har du tagit Mobilkörkortet ännu?

[Ursprungligt publiceringsdatum: 2023-10-30]

Det nya Mobilkörkortet är en uppdaterad och förbättrad version av verktyget som funnits sedan 2020 och är utformat för barn i åldern 8–11 år och deras föräldrar. Syftet är att skapa en tryggare miljö online.

Mobilkörkortet är avsett som en samtalsstartare – förhoppningen är att barn och vuxna läser och diskuterar tillsammans, även om barn självklart kan göra testet på egen hand också. Det är en interaktiv plattform som består av 20 quizfrågor om hur man uppför sig på nätet och olika säkerhetsaspekter, samt en kunskapsdel med information och råd till både barn och vuxna.

– Det uppgraderade Mobilkörkortet är resultatet av vårt partnerskap med Bris och vårt engagemang för barns digitala säkerhet och vår övertygelse om att kunskap är nyckeln till en positiv digital upplevelse, säger Anna Augustson, hållbarhetschef på Telia Sverige.

Förbättringarna i den nya versionen bygger i hög grad på synpunkter från barn och föräldrar som intervjuats om Mobilkörkortet inom ramen för ett forskningsprojekt vid Jönköpings universitet.. Bland annat har en ny och mer lekfull design tagits fram, testets omfattning har bantats och kunskapsdelen setts över.

Läs mer och gör testet på
mobilkorkortet.se

Fler artiklar i samma ämne: