Installera Telia Trygg iOS

Här hittar du instruktioner för hur du installerar Telia Trygg på din iOS-enhet.

Installera Telia Trygg för iOS

Öppna installationsmejlet

När du köper Telia Trygghetspaket eller Tryggt bredband får du ett mejl med installationsuppgifter. Om du inte hittar mejlet kan du söka efter Trygg eller noreply@trygg.telia.se i din inkorg. Klicka sedan på Ladda Ned Telia Trygg, därefter omdirigeras du till App store.

I App store där Telia Trygg går att hämta finns en blå knapp där det står hämta.

Installera appen

Tryck på Hämta för att påbörja installationen och sedan Öppna för att starta appen.

För att kunna använda Telia Trygg behöver villkoren godkännas. Här syns en lila knapp "godkänn och fortsätt"..

Acceptera villkoren

Du behöver godkänna villkoren för att använda produkten och vara skyddad. Om du vill går det att dela med sig icke-personifierad data för att hjälpa oss att förbättra applikationen. Tryck på reglagen så att de flyttas till höger och blir lila enligt bilden. Tryck sedan på Fortsätt.

I Telia Trygg-appen för iOS visas nu en inloggningsvy där e-postadress och lösenord ska fyllas i.

Logga in och verifiera dig som användare

Programvaran kommer att efterfråga inloggningsuppgifter som du hittar i installationsmejlet. Är det första gången du loggar in ombeds du att byta till ett personligt lösenord.

I Telia Trygg-appen när du loggat in och lila knappen fortsätt syns.

Välkommen till Telia Trygghetspaket/Tryggt bredband

Klicka på Fortsätt om det är för dig installationen gäller, alternativt klicka på Installerar du produkten åt ett barn, för att skapa en barnprofil.

I appen Telia Trygg visas information om behörigheter för viktiga aviseringar och appuppdateringar. Det finns två knappar en lila som det står "Tillåt" på och en vid knapp där det står "Avvisa"..

Aviseringar

Vi rekommenderar att du tillåter meddelanden då det kan komma viktiga appuppdateringar samt ändringar av säkerhetsinställningar. Tryck på knappen Tillåt. Väljer du istället att Avvisa kan du gå miste om dessa.

I Telia Trygg-appen visas nu information om att Telia Trygg vill lägga till Privacy VPN-konfigurationer och en lila knapp "Kom igång".

Aktivera VPN

Ställ in Privacy VPN genom att klicka på knappen Kom igång.

I Telia Trygg-appen syns nu att steg 1 av 2, där det står information om att vissa tjänster blockerar VPN-anslutningar för att gå vidare finns knappen "Fortsätt".

Slå på VPN

Därefter visas information vad Privacy VPN hjälper till med. Klicka på knappen Fortsätt för att fortsätta med inställningen.

Slå på VPN.

Slå på VPN

Välj Jag förstår för att komma vidare till den vita knappen.

Nu visas information att du är skyddad.

Din sekretess skyddas

Tryck sedan på den vita knappen i mitten för att starta Privacy VPN. Med VPN påslaget kan du nu hindra andra från att spåra din aktivetet online och surfa tryggt. Tryck sedan på Tillbaka uppe i vänstra hörnet.

Nu syns det ett reglage till höger om Privacy VPN. När reglaget är till höger betyder det att det är aktiverat.

Installationen är klar

Grundskyddet är nu installerat. Aktivera även webbläsartillägget, lösenordsvalvet samt ID-övervakningen för att vara helt skyddad. Glöm inte att ladda ned Telia Trygghetspaket på alla dina enheter. Surfa säkert!

Återställ ditt lösenord

Gör så här:

  1. Börja med att gå till Telia.se/mysafe. Där kan du skapa ett nytt lösenord.

  2. Klicka på Har du glömt lösenordet alternativt Forgot your password, beroende på vilket språk du har inställt på din webbläsare.

Alternativt kan du klicka på Har du glömt lösenordet i Telia Trygg-appen.

Mitt Telia

Via Mitt Telia kan du se och hantera alla dina abonnemang och tjänster. If you prefer you can have the app in English.