Streama all golf i högsta kvalitet
Streama direkt med Telia Play som ingår i alla paket
Sveriges nöjdaste tv- och streamingkunder enligt SKI

Tv- och Streamingpaket för dig som älskar golf

Streama golf – det här är de stora golftävlingarna

För oss golfälskare så finns det sällan en lugn stund. Golfvärlden formligen kryllar av stora tävlingar med de bästa spelarna under stora delar av året. Kombinera våra Tv- och Streamingpaket så kan du se din favoritgolf var du vill. Hemma i soffan. på resan, eller varför inte direkt i mobilen när du själv är ute på banan och spelar? 

Majors

De fyra största och viktigaste tävlingarna i golfvärlden kallas majortävlingarna. Här ställer de allra bästa golfspelarna upp och tävlar om titlar och de stora prispengarna. 

Tävlingarna spelas under vår och sommar varje år: 
US Open, 16 - 19 juni
The Open Championship, 10 - 17 juli

The Masters Tournament, 3 - 9 april 2023
PGA Championship, maj 2023

Rättigheterna till majorstävlingarna är uppdelad mellan Viaplay och discovery +

US Open på Viaplay

Den 122:a upplagan av US Open äger rum mellan den 16 - 19 juni i Massachusett, USA. Över 140 golfspelare från hela världen möts här. Svenska spelare är: Jonas Blixt, Alex Noren och Sebastian Söderberg. 

The Open Championships på Viaplay

Även kallat bara "The Open" eller "The Britsh Open" arrangeras för den 150:e gången. I år spelas tävlingen på banan i St Andrews mellan den 10 - 17 juli. Det här blir en av årets stora höjdpunkter i golfvärlden. Tiger Woods som har fått en tuff start på sin comeback i världsgolfen valde att stå över US Open men hoppas vara lagom utvilad för att kunna tävla igen i The Open.

Arrangörerna räknar med publik- och tittarrekord
Hela 1,3 miljoner golfälskare från hela världen ansökte om biljetter för att se The Open på plats, men det bara möjligt att släppa in runt 50 000 åskådare om dagen. Som tur är kan du följa The Open via Tv- och Streamingtjänster.  

Streama US Open & The Open på Viaplay eller titta via tv-boxen på V Golf

PGA Touren på discovery+

PGA Touren följs av passionerade golfälskare minst lika mycket som majortävlingarna. PGA Touren består av hela 46 olika tävlingar under ett år.  Så det blir mycket spännande golf att titta på för alla golflovers!

Här läser du mer om hur du kan se PGA Touren

Ryder Cup

Ryder Cup är en lagtävling och samtidigt en kamp mellan USA och Europa om vilken kontinent som har de bästa golfspelarna. Efter herrarnas majorstävlingar räknas Ryder Cup som en av de viktigaste i golfvärlden. Ryder Cup äger rum vartannat år och nästa gång spelas den mellan den 25 september - 3 oktober 2023 utanför Rom i Italien. 

Damgolf

Att golf har blivit en populär tv-sport i Sverige kan vi bl. a. tacka vår stora golfstjärna Annika Sörenstam för. Annika dominerande världens damgolf åren 1995-2008 med 72 segrar i LPGA-touren och 10 majors segrar.

Vilka de stora Majorstävlingarna är skiljer sig lite år från år. De stora tävlingarna inom internationell damgolf, av vilka somliga vanligen ingår i Majors är: 

LPGA Tour, damernas motsvarighet till PGA Touren
Ladies European Tour är den näst största tävlingen
Kraft Nabisco Championship
U.S. Women's Open
LPGA Championship
Ricoh Women's British Open
Evian Championship

Du kan följa de flesta av damgolfens stora tävlingar på Viaplay och V Golf

Sveriges största golfspelare genom tiderna i Golf Hall of Fame

Sverige har många världskända golfspelare med titlar i de stora tävlingarna. Namn som även många utanför golfkretsar känner igen. För att hylla våra berömdheter har Svenska Golfmuseet inrättat Sveriges Golf of Fame och några av Sveriges största golfspelare genom tiderna valdes in här den 6 juni 2022.

Annika Sörenstam
Dominerade världens damgolf åren 1995-2008. 72 segrar i LPGA-Touren och 10 majors. Annika är fortfarande aktiv och tävlar i eliten inom seniorgolf.

Viktor H Setterberg
Var bland annat med och bildade Svenska Golförbundet 1904.

Erik Runfelt
Gigant i det tidiga 1900-talet därefter driftig i det svenska Golförbundet. 

Sven Tumba
Efter hockeykarriären skulle golfen bli Sven Tumbas stora passion. Inte bara genom eget golfspelande men även genom att popularisera golf i Sverige. Tumba arrangerade bl.a. internationella tävlingar och hjälpte till att förverkliga nya golfbanor. 

Henrik Stensson
Har fyra totalsegrar på tourerna: Challenge Tour, FedEx Cup och två Race to Dubai. Vunnit World Cup för lag. Silvermedalj OS 2016. Är lagkapten för Europas lag i Ryder Cup 2023.

Liselotte Neuman
Räknas som Sveriges första världsstjärna i golf och är fortfarande aktiv. Vinnare i majorn US Women’s Open. Vann totalt 25 professionella tävlingar, varav 13 på LPGA-touren. Rankad världstvåa 1994.

Liv Wollin
Gigant i svensk damgolf under 60-70-80 talen. Deltog i 10 VM-turneringar med en individuell tredje plats som bästa resultat. Vann 23 mästerskapsfinaler i Sverige.

Läs mer om Sveriges Golf of Fame på Svenska Golfmuseets hemsida
Nyheter och fakta hittar du på Svenska Golförbundets hemsida - golf.se

Aktuellt inom tv

Nyheter, erbjudanden & tips

 • Tittarsuccén fortsätter Nöjdast tv-kunder

  För sjunde året i rad har vi Sveriges nöjdaste tv-kunder, enligt SKI 2021.

  Läs mer
 • Mitt Telia Få koll i appen

  Hitta allt du behöver om ditt tv-abonnemang i appen Mitt Telia. Finns för iOS och Android.

  Läs mer
 • Filmbutiken Hyr film med Telia

  Vi har Sveriges största filmbutik med de senaste filmerna och klassiska titlar.

  Läs mer