Streama all golf i högsta kvalitet
Streama direkt med Telia Play som ingår i alla paket
Möjlighet att välja startdatum för ditt tv- och streamingpaket

Tv- och streamingpaket för dig som älskar golf

Streama golf – det här är de stora golftävlingarna

För oss golfälskare så finns det sällan en lugn stund. Golfvärlden formligen kryllar av stora tävlingar med de bästa spelarna under stora delar av året. Kombinera våra tv- och streamingpaket så kan du se din favoritgolf var du vill. Hemma i soffan. på resan, eller varför inte direkt i mobilen när du själv är ute på banan och spelar? 

Majors

De fyra största och viktigaste tävlingarna i golfvärlden kallas majortävlingarna. Här ställer de allra bästa golfspelarna upp och tävlar om titlar och de stora prispengarna. 

Tävlingarna spelas under vår och sommar varje år.

Tävlingsdatum 2023:

The Masters Tournament, 6 - 9 april
PGA Championship, 18 - 21 maj
US Open, 15 -18 juni
The Open Championship, 20 - 23 juli

Rättigheterna till majorstävlingarna är uppdelad mellan Viaplay och discovery +

PGA Touren på discovery+

PGA Touren följs av passionerade golfälskare minst lika mycket som majortävlingarna. PGA Touren består av hela 46 olika tävlingar under ett år.  Så det blir mycket spännande golf att titta på för alla golflovers!

Här läser du mer om hur du kan se PGA Touren

Ryder Cup

Ryder Cup är en lagtävling och samtidigt en kamp mellan USA och Europa om vilken kontinent som har de bästa golfspelarna. Efter herrarnas majorstävlingar räknas Ryder Cup som en av de viktigaste i golfvärlden. Ryder Cup äger rum vartannat år och nästa gång spelas den mellan den 25 september - 3 oktober 2023 utanför Rom i Italien. 

Sveriges största golfspelare genom tiderna i Golf Hall of Fame

Sverige har många världskända golfspelare med titlar i de stora tävlingarna. Namn som även många utanför golfkretsar känner igen. För att hylla våra berömdheter har Svenska Golfmuseet inrättat Sveriges Golf of Fame och några av Sveriges största golfspelare genom tiderna valdes in här den 6 juni 2022.

Annika Sörenstam
Dominerade världens damgolf åren 1995-2008. 72 segrar i LPGA-Touren och 10 majors. Annika är fortfarande aktiv och tävlar i eliten inom seniorgolf.

Viktor H Setterberg
Var bland annat med och bildade Svenska Golförbundet 1904.

Erik Runfelt
Gigant i det tidiga 1900-talet därefter driftig i det svenska Golförbundet. 

Sven Tumba
Efter hockeykarriären skulle golfen bli Sven Tumbas stora passion. Inte bara genom eget golfspelande men även genom att popularisera golf i Sverige. Tumba arrangerade bl.a. internationella tävlingar och hjälpte till att förverkliga nya golfbanor. 

Henrik Stensson
Har fyra totalsegrar på tourerna: Challenge Tour, FedEx Cup och två Race to Dubai. Vunnit World Cup för lag. Silvermedalj OS 2016. Är lagkapten för Europas lag i Ryder Cup 2023.

Liselotte Neuman
Räknas som Sveriges första världsstjärna i golf och är fortfarande aktiv. Vinnare i majorn US Women’s Open. Vann totalt 25 professionella tävlingar, varav 13 på LPGA-touren. Rankad världstvåa 1994.

Liv Wollin
Gigant i svensk damgolf under 60-70-80 talen. Deltog i 10 VM-turneringar med en individuell tredje plats som bästa resultat. Vann 23 mästerskapsfinaler i Sverige.

Läs mer om Sveriges Golf of Fame på Svenska Golfmuseets hemsida
Nyheter och fakta hittar du på Svenska Golförbundets hemsida - golf.se

Aktuellt inom tv

Nyheter, erbjudanden & tips

 • ♥ SPORTEN Bästa sporten just nu

  Här är månadens sporthöjdare på tv.

  Läs mer
 • FILM- OCH SERIETIPS Månadens premiärer

  Läs våra tips på aktuella filmer och serier.

  Läs mer
 • Mitt Telia Få koll i appen

  Hitta allt du behöver om ditt tv-abonnemang i appen Mitt Telia. Finns för iOS och Android.

  Läs mer