Av: Christer Andersson | 2023-09-18

Den 19 september sparkar gruppspelet igång i den nya säsongen (23/24) av världens största klubblagsturnering: UEFA Champions League. TV4 och TV4 Play är hemmaplan för turneringen, och Gusten Dahlin leder sändningarna för tredje året. Vi bad honom om hans spaningar inför säsongen.

Fotbollsfesten UEFA Champions League har rullat igång igen med världens främsta klubblag i stenhård konkurrens. Och för tredje året på raken leder Gusten Dahlin sändningarna. Laguppställningen i studion är intakt med experter som Kim Källström och Vicki Blommé. Frida Nordstrand och Olof Lundh rapporterar fortsatt från arenorna.

– Jag tror att ju fler sändningar man gör och i synnerhet tillsammans så blir man hela tiden lite bättre och lite tightare. Utöver det så blir det inga större överraskningar, vilket jag tror är bra, utan vi spelar ut mer eller mindre samma kanongäng som i fjol. Vi fick väldigt många härliga matcher att sätta tänderna under hösten!

Gusten Dahlin är ett välkänt namn för fotbollsfans efter en karriär som omfattar Expressen TV, Discovery Networks, Fotbollskanalen och egna podcasten Tutto Balutto. UEFA Champions League har en särskild plats i hans hjärta.

– Jag tror Champions League betyder mer för mig än vad jag kanske själv tror. Ända sedan slutet av 1990-talet har jag följt den här turneringen slaviskt och jag skulle kunna rabbla segrare, slutresultat och finalstäder i sömnen om jag hade behövt, säger Gusten.

Vad har du för förväntningar på Champions League-säsongen 23/24?
– Jag förväntar mig att Grupp F med PSG, Milan, Borussia Dortmund och Newcastle lever upp till allas höga förväntningar, att Erling Haaland leder skytteligan efter gruppspelet och att Arsenal hedrar sin Champions League-comeback genom att göra en riktigt bra höst. Utöver tusen andra saker, såklart. 

När det gäller vilka lag som kan knipa den slutliga segern tror Gusten på några av giganterna – inte minst de regerande mästarna.

– Hur man än vrider och vänder på det så ska såklart Manchester City gälla som givna favoriter och med tanke på den enkla grupp de lottades in i så finns det såklart ingenting som tyder på att de inte ska vara favoriter till slutsegern även efter nyår. Tydligaste utmanaren tycker jag Bayern München är och där bakom vill jag nämna fjolårsfinalisterna Inter, som definitivt kan ta sig riktigt långt även den här säsongen. 

Vilka spelare ser du mest fram emot att följa?
– Det ska såklart bli väldigt kul att se Alexander Isak, inte bara i Champions League för första gången, utan även mot tuffast tänkbara motstånd. Kan han göra det bra och dessutom göra några mål under hösten kommer hans status jackas upp ytterligare några pinnhål. Sen är jag ganska spänd på att se Xavi Simons, jag tror han går mot sitt definitiva genombrott den här hösten, så glöm inte att spana in Leipzigs matcher.

Vem är världens bästa fotbollsspelare just nu?
– Efter att många av de största spelarna lämnat Europa för Saudiarabien och USA under året så är det dags för den yngre generationen att visa att de är den bästa nu. Det kommer bli en högintressant match i matchen mellan Kylian Mbappé och Erling Haaland om vem som gör flest mål och vem som lyfter flest Ballon d'Or kommande år, så någon av dem måste såklart svaret bli, hur tråkigt och väntat det än är.

Årets upplaga av UEFA Champions League inleds den 19 september, och hela turneringen streamas på TV4 Play och Telia Play.

Läs mer om säsongens spelschema.

Här är Telias och C Mores laguppställning

Programledare:
Gusten Dahlin

Experter:
Kim Källström
Vicki Blommé
Olof Mellberg
Mikael Lustig
Hans Backe
Astrit Ajdarevic
Matias Concha
Marcelo Fernandez

Kommentatorer:
Lasse Granqvist
Adam Pinthorp
Lena Sundqvist
Christoffer Svanemar
Christopher Kviborg
Peter Backe
Petter Pettersson
Henric Larsson

Reportrar:
Frida Nordstrand
Olof Lundh

Analytiker:
Ola Lidmark Eriksson

Så här följer du UEFA Champions League.

Matcherna i UEFA Champions League kan du se via de linjära kanalerna TV4 Fotboll, Sportkanalen och TV4 Live 1-4. Du kan även streama matcherna via Telia Play och TV4 Play-appen. Varje matchkväll sänds Målextra Live som startar 18.40 - där kan du hänga med på samtliga arenor i de pågående matcherna och där du får de hetaste höjdpunkterna och alla mål. 

Du kan se alla aktuella tider för alla sändningar på teliaplay.se

Rekommenderade tv- och streamingpaket för UEFA Champions League.  

Här bjuder vi på lite fotbollsfakta så att du hänger med i snacket under matcherna. 

Intressant? Här hittar du mer fotbollsfakta att ta del av mellan matcherna.