Den 14 september sparkar den nya säsongen av världens största klubblagsturnering, UEFA Champions League, igång. Telia och C More är ny hemmaplan för turneringen, och sändningarna leds av Gusten Dahlin, som har en urstark laguppställning med välkända namn bakom sig.

– Det känns fantastiskt roligt, säger Gusten. Champions League är den absoluta höjdpunkten under varje klubblagssäsong och att vi får just den här förstaupplagan, med svenskar i glödheta lag och de största världsstjärnorna i nya klubbar känns otroligt. Jag kan inte bärga mig! 

Gusten Dahlin är ett välkänt namn för fotbollsfans efter en karriär som omfattar Expressen TV, Discovery Networks och egna podcasten Tutto Balutto. Sedan 2018 har Gusten varit knuten till Fotbollskanalen, och ledde bland annat sändningarna från fotbolls-EM i C More. UEFA Champions League har dock en särskild plats i hans hjärta.

– Jag tror Champions League betyder mer för mig än vad jag kanske själv tror. Ända sedan slutet av 1990-talet har jag följt den här turneringen slaviskt och jag skulle kunna rabbla segrare, slutresultat och finalstäder i sömnen om jag hade behövt, säger Gusten.

Välkända fotbollsprofiler i studion

Gusten sitter alltså själv på solid fotbollskunskap, men backas upp under sändningarna av ett lag minst sagt namnkunniga fotbollsprofiler. På plats i C Mores nya sportstudio tillsammans med Gusten finns experterna Kim Källström, Olof Mellberg, Mikael Lustig och Vicki Blommé. 

– Jag tycker det är en fantastisk laguppställning. Inte bara på grund av killarnas meriter och erfarenheter från såväl just Champions League som landslag och internationell toppfotboll, utan även för att både Micke Lustig och Olof Mellberg är nya i branschen, det känns väldigt fräscht, säger Gusten.

– Med det sagt så vill jag verkligen lyfta fram både Kim Källström och Vicki Blommé som oerhört skickliga på det de gör, jag lär mig jättemycket av dem och jag är helt övertygad om att tittarna kommer känna likadant.

Matcherna kommenteras av bland andra Lasse Granqvist, Adam Pinthorp och Åke Unger, med namn som Hans Backe och Erik Edman bland expertkommentatorerna. Reportrar på plats för att bevaka matcherna och göra reportage kring europeisk toppfotboll är Olof Lundh och Frida Nordstrand. 

Bästa minnena från UEFA Champions League

På frågan om vilket som är hans eget starkaste Champions League-minne får Gusten faktiskt svårt att välja.

– Det finns så många starka minnen, men hur man än vrider och vänder på det så sticker ju trots allt finalen mellan Milan och Liverpool 2005 ut. [Liverpool vann på straffar efter att ha legat under med 0-3 vid halvtid. /Red.anm.] Barcelonas 6-1-vändning mot PSG slår också högt, det är nog den mest episka fotbollsmatch som spelats och mest kaosartade upplösning jag bevittnat. Men det finns ju som sagt hur mycket som helst. 

Vilka lag tror du kommer att göra upp i finalen i maj 2022?

– Det är ju alltid ganska öppet i toppen av Champions League, men i år känns det mer så än vanligt. Säsongen är lång och marginalerna små, men visst måste man tro på att PSG löser en finalplats med den satsningen som de har gjort. Och så tror jag faktiskt att de regerande mästarna Chelsea nog kommer att knäppa ganska många lag även i år.

Årets upplaga av UEFA Champions League kommer säkerligen att bidra med nya spektakulära höjdpunkter och dramatiska avgöranden. Gruppspelet inleds den 14 september, och hela turneringen streamas exklusivt hos Telia och C More.

Här är Telias och C Mores laguppställning

Programledare:
Gusten Dahlin

Experter:
Kim Källström
Olof Mellberg
Mikael Lustig
Vicki Blommé
Hans Backe
Erik Edman

Kommentatorer:
Lasse Granqvist
Adam Pinthorp
Åke Unger
Christoffer Svanemar
Christopher Kviborg
Daniel Kristiansson
Peter Backe
Petter Pettersson
Henric Larsson

Reportrar:
Frida Nordstrand
Olof Lundh

Analytiker:
Ola Lidmark Eriksson

Intressant? Här hittar du mer fotbollsfakta att ta del av mellan matcherna.