Wifi-routerns lampor TG 799v2

Här förklarar vi vad de olika lamporna och knapparna på din wifi-router TG 799v2 betyder. Lamporna på bilden listas från vänster till höger.

ECO

Knappen ger en översikt över routerns och tjänsternas status.

Grönt ljus, fast - den trådlösa routern fungerar som den ska.
Grönt ljus, blinkar - uppgradering pågår.
Rött ljus - någon av dina tjänster fungerar inte.
Blått ljus - strömsparläge. Wifi är avstängt. Alla andra tjänster är tillgängliga.

Broadband

Lampan gäller bredbandet.

Grönt ljus, fast - bredbandet fungerar och går att ansluta till.
Grönt ljus, blinkar snabbt 2 eller 4 gånger - routern försöker ansluta till bredbandet.
Lampan är släckt - routern lyckades inte ansluta. Kontrollera att alla kablarna sitter i ordentligt.

Internet

Lampan visar status för uppkopplingen till internet.

Grönt ljus, fast - du är ansluten till internet.
Grönt ljus, blinkar - data skickas eller tas emot.
Rött ljus - när routern startar upp är lampan röd ca 1-2 minuter. Fortsätter lampan att lysa rött, starta om routern eller gör en fabriksåterställning.
Lampan är släckt - routern är avstängd.

Wireless

Lampan visar anslutning till trådlöst nätverk (wifi).

Grönt ljus, fast - det trådlösa nätverket fungerar som det ska.
Grönt ljus, blinkar - någon surfar trådlöst på nätverket.
Lampan är släckt - ingen är ansluten till det trådlösa nätverket.

WPS

Lampan visar trådlösa surfanslutningar.

Grönt ljus, fast - routern har kontakt med en anslutande enhet.
Gult ljus, blinkar sakta - routern väntar på att en annan enhet ska ansluta sig via WPS. Gå till enheten som ska anslutas till routern och tryck på WPS-knappen.
Rött ljus, blinkar snabbt 5 gånger - enheterna hittar inte varandra. Prova att flytta den anslutande enheten närmare routern och prova sedan att ansluta igen.
Rött ljus, blinkar då och då - det finns fler än en enhet för routern att ansluta sig mot. Tänk på att bara ansluta en enhet i taget.

Ethernet

Lampan visar om routern är ansluten med nätverkskabel.

Grönt ljus, fast - routern är ansluten till ett trådbundet nätverk.
Grönt ljus, blinkar - datatrafik går via trådbundet nätverk.
Lampan är släckt - det finns ingen trådbunden anslutning till nätverket. Kontrollera att nätverkskabeln sitter i ordentligt eller koppla den till en annan gul port på din router.

Tv

Lampan används inte för TG 799v2.

Voice

Lampan gäller bredbandstelefoni.

Grönt ljus, fast - bredbandstelefonin fungerar som den ska.
Grönt ljus, blinkar - någon ringer.
Lampan är släckt - bredbandstelefonin fungerar inte. Har du precis kopplat in routern, vänta upp till 30 minuter. Fungerar det fortfarande inte, vänligen kontakta oss.

DECT

Lampan används inte för TG 799v2.

Info

Tryck på knappen för att lamporna ska lysa, de är annars i viloläge.

Fungerar inte dina tjänster?

Om du nyligen har beställt tjänster från oss och upptäcker att de inte fungerar, då är det möjligt att tjänsten ännu inte har kopplats in. Kontrollera att leveransdatumet har passerat.