Öppna portar på router

Denna guide hjälper dig om du är i behov att av öppna specifika portar på din router. De routrar som tas upp i denna guide är: Sagemcom F@st 5370e, TG 799VAC, TG799v2 och TG799 Xtreme.

Öppna portar på router Sagemcom F@st 5370e

Tre enkla steg om du önskar öppna portar på router Sagemcom F@st 5370e.

URL för inloggning på router.

Öppna portar på Sagemcom F@st 5370e

Öppna en webbläsare och skriv in 192.168.1.1 i adressfönstret. Tryck på Enter.

Baksidan av en routern.

Logga in med dina användaruppgifter

Om en inloggningsruta visas, ange Administrator som ditt användarnamn (Viktigt med stort A). Fungerar inte det, skriv in admin istället.

Skriv sedan in det lösenord (Web Access Key) som står på baksidan eller undersidan av din router.

En laptop med uppfälld skärm.

Öppna portar

När du väl är inloggad så klickar du på Access Control. Därefter klickar du på fliken Port Forwarding. Fyll sedan i fälten:

• Custom Service name – skriv in applikationen eller spelets namn

• Service – välj Other, om du inte ska ställa in något speciellt

• Protocol välj TCP eller UDP beroende på vilka portar du vill öppna

• External Host – används normalt sett inte.

• Internal Host – skriv in den enhet (IP-adress eller MAC-adress) som du vill att regeln ska styra mot

• External Port – skriv in den port du vill öppna

• Internal Port – normalt sett väljer du samma som External Port

Öppna portar på routrar TG 799VAC, TG799v2 och TG799 Xtreme

Tre steg om hur du öppnar portar på din router.

URL för inloggning på router.

Öppna portar på TG 799VAC, TG799v2 eller TG799 Xtreme

Öppna en webbläsare och skriv in 192.168.1.1 i adressfönstret. Tryck på Enter. Fungerar det inte kan du prova att skriva in 192.168.1.254 istället.

Baksidan av en routern.

Logga in med användaruppgifter

Om en inloggningsruta visas, ange Administrator som ditt användarnamn (Viktigt med stort A). Fungerar inte det, skriv in admin istället.

Skriv sedan in det lösenord (Access Key) som står på undersidan/baksidan av din trådlösa wifi-router.

Klicka på Sign in.

En laptop med uppfälld skärm.

Öppna portar

Klicka på alternativet WAN Services. Klicka sedan på Add new port mapping. Fyll därefter i fälten:

• Name  skriv in applikationen eller spelets namn

• Protocol välj TCP och/eller UDP beroende på vilka portar du vill öppna

• WAN port samt LAN port – skriv in de portar du vill öppna för applikationen eller spelet. Båda fälten måste fyllas i även om det bara är en port som ska öppnas

• Destination – välj vilken enhet i ditt nätverk som du vill att portöppningen ska gälla för

• När du är klar klicka på + (add) till höger

Fler tips

Är porten blockerad?

Följande portar är blockerade i Telias nät: 135-139, 445, 25, 53. Port 67 UDP och 8080 UDP är blockerade för inkommande trafik. Ytterligare portar som är blockerade för dig med wifi-router: 23, 123, 514, 1900, 5660, 51005.