Lyssna på Spotify via tv från Telia

Du som har tv från Telia och Spotify Premium kan lyssna på dina Spotify-spellistor direkt via tv:n. Tjänsten fungerar med tv-boxar av märke Motorola modell 1903, 1963 och 1003, samt Arris modell 2853 och 1113.

1. Starta om tv-boxen

Om det är första gången du ska använda Spotify via tv från Telia behöver du starta om din tv-box.

2. Gå till menyn och välj Spotify

Efter att du startat om din tv-box, välj Spotify. Om Spotify inte finns valbar i menyn behöver du starta om tv-boxen igen.

3. Vid felmeddelande:

Om du får upp ett felmeddelande som hänvisar dig till vår kundtjänst för mer information så beror det antagligen på att tv-boxen inte har stöd för tjänsten. Kontrollera att din tv-box är av märket Motorola och modellen 1903, 1963 eller 1003 eller Arris modell 2853 och 1113. Titta på undersidan av tv-boxen.

4. Logga in med användarnamn och lösenord för ditt Spotify-konto

Spara kontot för att kunna logga in snabbare nästa gång du vill lyssna på Spotify via digital-tv:n.

Om du inte kan logga in, se efter vanliga problem med Spotify i din tv.

5. Nu ser du dina låtlistor

Väl inloggad får du en förteckning över alla dina sparade spellistor – samma listor som du har sparat på din dator eller mobiltelefon. Observera att du inte kan skapa egna spellistor eller söka efter ny musik via din tv.

6. Välj en låt och börja lyssna!

När du har valt en spellista ser du titel, artist och längd på låtarna. Välj den låt du vill spela upp med Ok-knappen. Tryck på den röda knappen för att blanda låtarna i spellistan, den gröna knappen för att upprepa en låt och den blå knappen för att logga ut.

Problem med att söka upp musik i din tv?

När du använder Spotify i tv från Telia kan du inte söka på musik utan bara lyssna på musiklistor/låtar som du tidigare har lagt till och sparat på ditt konto via t ex datorn eller mobilen.