Servanet: Koppla in tv från Telia med på LAN-uttag

Det här behöver du för att koppla in tv från Telia:

• Tv-box.
  • Nätverkskabel.
  • ​HDMI-kabel.

Har du fler LAN-uttag installerade i din bostad kan du ha ett kopplingskåp. För mer information klicka här.

Har du beställt mer än en tjänst? Då behöver du en medieomvandlare, chatta med oss längst nere på sidan för att beställa en.

1. Koppla tv-boxen till ditt LAN-uttag

Koppla en nätverkskabel mellan ditt inkommande LAN-uttag i din bostad till nätverksuttaget på din tv-box.

2. Koppla in HDMI-kabeln från tv-boxen till din tv

Koppla HDMI-kabeln från uttaget märkt HDMI på tv-boxen till ett HDMI-uttag på tv:n. Om du har flera HDMI-uttag på din tv, notera vilket nummer det är på uttaget du väljer då du senare ska välja denna källa med fjärrkontrollen.

3. Starta tv-boxen

Koppla in strömsladden till tv-boxen och sätt in kontakten i ditt strömuttag. Boxen startar automatiskt.

4. Starta din tv

Starta din tv och välj den källa du kopplade in HDMI-kabeln i. Detta gör du med hjälp av fjärrkontrollen, ofta heter denna knapp ”source”, ”källa”, ”input” eller ”av”. På bilden ser du symbolen.

När du valt rätt källa ska du få upp en bild som visar att tv-tjänsten håller på att starta upp.

5. Logga in med dina koder

Identifikationskoden och kontrollkoden ska du antingen ha fått via brev eller via sms beroende på vilket alternativ du valde vid beställningen.
    Du kan alltid hitta dina tv-koder på Mitt Telia (öppnas i ny flik) under Mina koder.
    Skriv in koderna och klicka på OK, din tv är nu aktiverad.

6. Fler tips

Om du ska koppla in en till tv behöver du:

• Ett tvillingabonnemang, beställ genom att klicka här (öppnas i ny flik).
    • Netgear-switch, beställ genom att kontakta oss på 90 200 eller chatta med oss.
    • En till tv-box.
    • En till nätverkskabel.

Koppla in switchen istället för tv-boxen i steg 1. Koppla in vardera tv-box på switchen därefter.

Koppla in bredbandstelefoni
    Ska du också koppla in bredbandstelefoni, klicka här för mer information.