Koppla in tv med wifi-tv-box

I den här guiden visar vi du hur ska du göra för att koppla in tv-boxen SDMC DV8919X - en tv-box som kan anslutas trådlöst via wifi och har stöd för Android TV.

Innan du börjar behöver du packa upp din utrustning och ha allt tillgängligt.

• TV-box
  • HDMI-sladd
  • Fjärrkontroll
  • Nätverkssladd (om du inte vill ansluta med wifi)
Du behöver även ha åtkomst till internet via en router.

1. Koppla in tv-boxen och anslut alla sladdar

Börja med att koppla in tv-boxen på följande sätt:

1. Anslut HDMI-sladden från tv-boxen till din tv
    2. Anslut strömsladden från boxen till ett vägguttag
    3. Sätt i batterierna i fjärrkontrollen
    4. Starta din tv och välj den källa (source) som tv-boxen är ansluten till (exempelvis HDMI2)

Nu startar tv-boxen och du får välja språk och land. Använd fjärrkontrollen för att göra ändringar.

När du är klar startar tv-boxen om och installationsguiden startar.

Anslut HDMI-sladden från tv-boxen till din tv
    Anslut strömadaptern från tv-boxen till ett vägguttag
  2. Ställ in boxen och koppla upp den mot internet

Du kan välja att ställa in din tv-box via fjärrkontrollen eller med hjälp av en Android-mobil. Gör ett val för att gå vidare

• Välj "Fortsätt" för att gå vidare med en Android-mobil.
    • Välj "Hoppa över" för att gå vidare med fjärrkontrollen.

Anslut till internet

Anslut tv-boxen trådlöst via wifi eller med hjälp av nätverkskabel till din router.

1. Om du vill ansluta tv-boxen trådlöst väljer du ditt nätverksnamn och anger ditt lösenord
    2. Om du vill ansluta tv-boxen med nätverkssladd ansluter du den från tv-boxen till din router

Om du har en Telia-router står både nätverksnamn och lösenord på din router.

Du kan ansluta tv-boxen med wifi eller nätverkskabel
  3. Slutför installationen och aktivera tv-tjänsten

Du kan välja att logga in med ett Google-konto för att få tillgång till röststyrning och fler appar än de som är förinstallerade på boxen - det är dock inget krav.

Godkänn villkoren, döp tv-boxen och läs igenom informationsavsnittet som visas.

Slutför installationen genom att aktivera tv-tjänsten:

1. Besök https://login.teliaplay.se från exempelvis din mobil eller en dator
    2. Ange de sex siffror som visas på din tv
    3. Logga in med BankID eller ditt användarnamn och lösenord (finns på Mitt Telia)
    4. Klar! Nu kan du börja titta på tv

4. Video-guide Vi har tagit fram en interaktiv video-guide där du kan få hjälp med allt från inkoppling till att installera appar och hur du använder den medföljande fjärrkontrolen.

Vi använder Blue BillyWig videospelare för att visa filmen. Om du vill ta del av videon måste du godkänna nivå 2 i vår cookie policy.

Se dina tv-koder

Du kan se alla dina tv-koder direkt inne på Mitt Telia.