Koppla in tv-box från Arris med identifikationskod

Denna guide gäller dig med Telias tv-tjänst som får den levererad med en tv-box från Arris.

Koppla in tv-box från Arris med identifikationskod

Vissa stadsnät har bestämda portar. Kolla under denna guide om du har någon av dessa och använd då den specifika porten att koppla in nätverkskabeln i.

En tv-box från Arris

Packa upp din tv-box

Packa upp din tv-box och de tillbehör som finns i lådan.

Baksidan av en arrisbox

Koppla in en nätverkskabel i boxen

Koppla en nätverkskabel mellan tv-boxen och routern eller mediaomvandlaren. Om du är kund hos ett stadsnät vars mediaomvandlare har taggade portar, bestämda portar för respektive tjänst, så kolla i listan under denna guide var just du ska koppla in din kabel i mediaomvandlaren.

Baksidan av en arrisbox

Anslut hdmi-kabel, strömkabel och starta boxen

Anslut din tv-box till din tv med den medföljande hdmi-kabeln. Koppla sedan in strömkabeln. Avsluta med att slå på din box om den inte startar automatiskt.

En bild föreställande en tv

Starta din tv

Nu kan du slå på din tv och navigera till den källa (source) som du anslöt hdmi-kabeln från tv-boxen till. Vänta en liten stund medan tv-boxen startar upp. Följ därefter anvisningarna på tv-skärmen.

Logga in med din identifikations- och kontrollkod

Innan du kan börja titta behöver du aktivera tv-tjänsten med en identifikations- och kontrollkod. Koderna skickas ut via mejl när tjänsten kommer igång. Du hittar även dina tv-koder på Mitt Telia.

Stadsnäten här nedan har bestämda portar. Välj vilken leverantör du har

Om du har ditt fiber via något av de nedanstående stadsnäten och har någon av de listade mediaomvandlarna så måste du koppla in nätverkskabel till den angivna porten för att det ska fungera.

Gästabudstaden

• Om Telia är din primära tv-tjänst ska du använda port LAN 56

• Om du redan har en tv-tjänst via din bostadsrättsförening/hyresvärd ska du använda LAN 78

Halmstad Stadsnät

• Om du har medieomvandlarna CTS HES-3109 och 3109S ska du koppla in nätverkskabeln i LAN 3–6

• Om du har medieomvandlaren Tilgin Vood 342 ska du koppla in nätverkskabeln i LAN B–C

Kungälv Energi

• Om du har medieomvandlare Icotera ska du koppla in nätverkskabeln i port LAN 3–4

• Om du har medieomvandlare Inteno XG6749 ska du koppla in nätverkskabeln i port LAN 6–8

Lunet

• Oavsett vilken mediaomvandlare du har så ska du använda portarna LAN 34

Net At Once

• Om du har mediaomvandlare från Inteno eller Genexis behöver du koppla in nätverkskabeln i portar LAN 3–4

ServaNet

• Oavsett vilken mediaomvandlare du har så ska du koppla in nätverkskabeln i port LAN 3

Umeå Energi (UmeNet)

• Om du har någon av medieomvandlarna CTS HES-3106 och 3109 ska du koppla in nätverkskabeln i LAN 3–4

• Om du har medieomvandlaren Packetfront DRG 626 ska du använda portarna LAN C–D

• Om du har någon av medieomvandlarna 42Networks DRG46, DRG48 samt Packetfront DRG546 ska du koppla in nätverkskabeln port LAN 1

Utsikt Stadsnät

• Samtliga medieomvandlare av CTS modeller och Hexatronic med 8 portar bör använda port LAN 5

• Om du har medieomvandlaren Hexatronic 4 portar eller någon av Icotera och Inteno bör du använda port LAN 4

• Kollektiva tv-tjänster ansluts med nätverkskabel i portarna LAN 3 eller LAN 4

Har du en Arris-box och din tv-box säger att dina koder är aktiva på fler än en tv box? Den här guiden beskriver hur du enkelt åtgärdar problemet.

När du byter identifikationskoder för din tv, behöver du ha din nya identifikations- och kontrollkod tillhands. Du hittar koderna på Mitt Telia eller i den värdehandling som du fick hem när du beställde tjänsten.

Börja med att trycka på Meny på din fjärrkontroll. Välj Inställningar och klicka på OK. Gå sedan in på System & Nätverk och välj Ta bort användarkoder. Tv-boxen startar nu om. När omstarten är klar fyller du i dina nya koder för att aktivera tv-tjänsten.

När du byter identifikationskoder för din tv, behöver du ha din nya identifikations- och kontrollkod tillhands. Du hittar koderna på Mitt Telia eller i den värdehandling som du fick hem när du beställde tjänsten.

Börja med att trycka på Menu på din fjärrkontroll. Gå sedan till Inställningar och klicka på OK. Gå ner till Systeminställningar och välj Ta bort användarkoder. Din tv-box startar nu om. Efter omstarten loggar du in med dina nya koder för att aktivera tv-tjänsten igen.

Fungerar inte din tjänst?

Vår automatiska felsökare hjälper dig att kontrollera ditt abonnemang samt pågående störningar. Kvarstår problemet efter detta kommer ditt ärende att felanmälas till oss.