Koppla in bredband och bredbandstelefoni via telejacket med trådlös router TG 799v2

1. Koppla ur din gamla utrustning för telefoni och kontrollera att du har följande utrustning:

A. Trådlös router
    B. Strömadapter
    C. Nätverkskabel
    D. Delningsdosa

2. Koppla delningsdosan till routern

Sätt delningsdosan i första telejacket och anslut delningsdosans tre kontakter i din trådlösa router.

• Grå kontakt till grått Dsl-uttag.
    • Svart kontakt till svart Pstn-uttag.
    • Grön kontakt till grönt Phone 1-uttag.

Om du vill koppla en telefon direkt in i din router kan du ta ur grön kontakt och sätt i RJ11-kontakten i det gröna uttaget märkt telefon 1. Den andra änden av kabeln kopplas in i din telefon.

3. Koppla routern till eluttaget

Det gör du genom att koppla strömadapterns kabel till Power-uttaget på din router. Sätt strömadaptern i ett eluttag och koppla på modemet med strömbrytaren. Det kan ta upp till tre minuter innan din router startar, power-lampan kommer då att lysa grönt när den är igång.

4. Programvaran till din router uppdateras nu automatiskt

Detta kan ta upp till 20 minuter, därefter startas din router om. Om allt är ok efter uppdatering kommer endast Power-lampan vara tänd och lysa grönt.

5. Koppla in dina telefoner på de övriga telefonjacken i hushållet.

6. Se status på tjänster som är igång

Vill du se status på övriga tjänster som är igång på TG799v2 kan du trycka på info-knappen på modemet. Det lyser grönt under några sekunder innan de slocknar igen. Om något fel inträffar lyser Power-lampan rött, och alla lampor tänds för de tjänster som fungerar.