Koppla in bredband och bredbandstelefoni via telejacket med trådlös router TG 784-787

1. Koppla ur din gamla utrustning för telefoni och kontrollera att du har följande:

A. Trådlös router
    B. Strömadapter
    C. Nätverkskabel
    D. Delningsdosa
    E. RJ11-sladd, för att koppla in en telefon.

2. Koppla delningsdosan till routern

Sätt delningsdosan i första telejacket och anslut delningsdosans tre kontakter till din trådlösa router.

• grå kontakt till grått Dsl-uttag
    • svart kontakt till svart Pstn-uttag
    • grön kontakt till grönt Phone 1-uttag

Vill du koppla en telefon direkt in i routern, ta ur den gröna kontakten och sätt in RJ11-kontakten i det gröna uttaget istället. Koppla sedan den andra änden av kabeln till din telefon.

3. Anslut routern till strömadaptern

Det gör du genom att koppla strömadapterns kabel till routerns Power-uttag.

4. Sätt strömadaptern i ett eluttag och starta sedan routern

Det kan ta upp till tre minuter innan din router startar. Även om du har en router inkopplad sedan tidigare måste du starta om den enligt följande:

• Stäng av routern med strömbrytaren.
    • Dra ur strömkabeln, vänta några sekunder och sätt sedan tillbaka den.
    • Starta därefter din router med strömbrytaren.
  5. Programvaran uppdateras nu automatiskt

Detta kan ta upp till tio minuter. Du vet att uppdateringen är klar när lamporna Power, Wireless, Broadband och Internet lyser grönt. Ethernet-lampan blinkar oavsett om det går trafik eller ej.

6. Du kan nu koppla in dina telefoner på de övriga telefonjacken i hushållet.