Koppla in bredband och bredbandstelefoni via fiber med trådlös router TG784

1. Koppla ur din gamla utrustning för telefoni och kontrollera att du har följande utrustning:

A. Trådlös router
    B. Strömadapter
    C. Nätverkskablar
    D. RJ11-sladd, för att koppla in en telefon

2. Koppla routern till nätverket

Nätverkskabeln ska gå från bostadens inkommande nätverksuttag till det röda Wan-uttaget på din router.

3. Koppla routern till strömadaptern

Det gör du genom att koppla strömadapterns kabel till Power-uttaget på din router.

4. Sätt strömadaptern i ett eluttag och starta med strömbrytaren

Det kan ta upp till tre minuter innan din router startar.
    Även om du har en router inkopplad sedan tidigare måste du starta om den enligt följande:

• Stäng av med strömbrytaren.
    • Dra ur strömkabeln, vänta några sekunder och sätt sedan tillbaka den.
    • Starta därefter med strömbrytaren.
  5. Programvaran till din router uppdateras nu automatiskt

Det kan ta upp till tio minuter. Du vet att uppdateringen är klar när lamporna Power, Wireless, Broadband och Internet lyser grönt på framsidan av din router. Ethernet-lampan blinkar oavsett om det går trafik eller ej.

6. Koppla en telefon till din router

Det gör du genom att koppla in en telefonkabel från din telefon till det gröna uttaget märkt Phone 1 på din router.

7. Vänta tills lamporna lyser grönt

Så snart lysdioderna Phone 1 och Phone 2 lyser gröna på framsidan av din router är inkopplingen klar och du kan börja ringa.