Kom igång med Chromecast

I den här guiden förklarar vi hur du kommer igång med Chromecast.

Installera Chromecast

Här beskriver vi i fem enkla steg hur du gör för att installera Chromecast.

Anslut Chromecast

Google Chromecast ansluts enkelt via hdmi-porten på din tv och gör det möjligt att spela upp innehåll direkt på din tv genom att streama från din dator, surfplatta eller mobil. Koppla bara in din Chromecast i ett ledigt hdmi-uttag och strömsladden i ett eluttag i närheten. Starta sedan din tv och välj eller byt källa till den hdmi-ingång som du kopplade in din Chromecast på.

Installera eller öppna appen Google Home på din enhet. Appen finns att ladda ned i App Store och Google Play. Om det är första gången du använder Google Home-appen kommer du bli ombedd att logga in eller skapa ett Google-konto, om du inte redan har ett. Klicka därefter på plustecknet uppe i vänstra hörnet, följt av Lägg till eller Set up device för att påbörja installationen. Appen kommer nu att bekräfta det Google-konto du vill använda samt fråga efter ett par behörigheter som krävs för att allt ska fungera. Acceptera dessa för att gå vidare.

Hitta Chromecast

Appen söker nu efter Chromecast-enheter i närheten. När detta är gjort, välj den enhet vars namn matchar med det du ser på tv-skärmens nedre högra hörn. Som en slutgiltig bekräftelse visas därefter en kod på din tv. Stämmer koden överens med den som visas i appen är det rätt Chromecast och du kan gå vidare. Om det är fel kod behöver du backa tillbaka och hitta rätt enhet innan du kan gå vidare.

Börja streama via Chromecast

Innan du kan börja streama behöver du först ansluta din Chromecast till ett wifi-nätverk. Detta gör du enkelt genom att välja det wifi-nätverk i listan som du vill ansluta till. Därefter behöver du även se till att enheten du ska streama från är ansluten/inloggad på samma nätverk.

Klicka på den vita så kallade cast-ikonen uppe i högra hörnet. En dialogruta kommer då att dyka upp, klicka därefter på Chromecast-enhetens namn för att ansluta. När cast-ikonen är röd är du ansluten och redo att börja streama. Självklart kan du använda din enhet till annat samtidigt som du streamar. Uppspelningen kommer att fortsätta så länge appen är aktiv i bakgrunden.

Sluta streama via Chromecast

För att sluta streama till din tv klickar du på cast-ikonen följt av Koppla ifrån.

Tips! Behöver du mer hjälp med din Chromecast kan du kolla Googles support.