Kom igång med Telia Bättre wifi

I den här guiden visar vi dig hur du kommer igång med Telia Bättre wifi. Det finns tre sätt att installera Telia Bättre wifi på. Standardinstallationen brukar räcka för de flesta.

Kom igång med Telia Bättre wifi

Innehåll Telia Bättre wifi

Innehåll Telia Bättre wifi

I den här guiden visar vi dig hur du kommer igång med Telia Bättre wifi. Förpackningen innehåller en Mesh-extender (Airties 4930 eller Airties 4960), en strömkabel och en nätverkskabel  Det finns tre sätt att installera Telia Bättre wifi på. Standardinstallationen brukar räcka för de flesta. Följ stegen här nedanför.

Placera din mesh-extender bredvid din router. Se till att ansluta strömkabeln.

Alternativ 1: Standardinstallation

Se till att din wifi-router är ansluten. Avlägsna skyddsplasten och placera mesh-extendern i närheten av wifi-routern. Anslut strömkabeln. När lampan lyser grön är tjänsten klar att användas. Det kan ta upp till tre minuter. Du kan nu skippa steg 1-5 och gå direkt till steg 6.

QR-kod för att ladda ned appen

Alternativ 2: Installera med appen

Du kommer enkelt igång genom att scanna QR-koden och ladda ner Telia Smart Control-appen. Den hjälper dig installera och styra din wifi-router och mesh-extender, appen finns på App store och Google Play. Följ anvisningarna i appen. Fortsätt sen till steg 6. Vill du installera mesh-extendern utan app, fortsätt till steg 3.

Koppla routern med mesh-extendern

Alternativ 3: Installera med nätverkskabel

Manuell inställning: Anslut wifi-routern och mesh-extendern med nätverkskabeln. Om du har fler än en mesh-extender så kan du ansluta dem samtidigt.

Tryck på power-knappen

Slå på mesh-extendern

Slå på mesh-extendern genom att trycka på strömbrytaren. Det tar tre minuter tills lampan lyser grönt. Därefter ska den lysa grönt i 30 sekunder.

Koppla bort nätverkskabeln

Koppla bort nätverkskabeln

Koppla bort nätverkskabeln från meshextendern. Om du har fler än en mesh-extender så kan du koppla bort nätverkskabeln även från de enheterna.

Du hittar användarnamn och lösenord för ditt wifi på en etikett på din router.

Dags att ansluta

Du kan nu ansluta dina enheter till wifinätverket (#Telia-xxxxxx), wifi-namnet och wifi-lösenordet finns på routern.

Tänk på räckvidden när du placerar ut dina enheter

Placera ut dina enheter

Placera ut dina enheter. Vi rekommenderar att du använder Telia Smart Control-appen för att hitta den optimala platsen för din mesh-extender. Efter att du har placerat ut en extender, anslut strömkabeln och slå på strömmen.

Lampstatus

Kolla lampstatusen

Vänta tills lampan lyser grönt. Notera: Du kan även ansluta mesh-extender med nätverkskabel. Koppla kabeln till ett nätverksuttag som är ansluten till din wifi-router. Om du behöver ytterligare hjälp så är du välkommen att kontakta oss.

...

Fler tips

Mitt Telia

I Mitt Telia hittar du en komplett vy av alla dina abonnemang och tjänster.

Förutom detta kan du även bland annat:

• Se fakturor, beställa e-faktura och autogiro

• Byta fakturaadress och betala fakturor med Swish (i appen)

• Se surfsaldo, köpa surf samt lägga till tjänster

• Beställa E-sim, spärra och låsa upp simkort

• Ladda kontantkort och mycket annat

If you prefer you can have the app in English.

Logga in på Mitt Telia och utforska dina möjligheter.

Har du problem med ditt wifi?

Vi ger tips på var du ska placera din router för att förbättra ditt wifi i hemmet.