Fabriksåterställ Arris-boxen

Om du upplever problem med din tv-box så kan du testa att göra en fabriksåterställning. Tänk på att en fabriksåterställning tar bort alla inställningar tv-boxen. Det innebär att du behöver ange identifikationskod och kontrollkod när återställningen är genomförd. Koderna hittar du i det bekräftelsebrev du fick i samband med att du beställde din tv-tjänst. Du kan också hitta koderna inloggad på Mitt Telia, i appen eller på webben.

Fabriksåterställ Arris-boxen

Strömadapter

Dra ur strömkabeln

Börja med att dra ur strömkabeln från tv-boxen.

Om du har en inspelningsbar tv-box kommer dina inspelningar inte att försvinna i samband med fabriksåterställningen.

Klicka på knappen

Tryck på knappen och sätt i strömkabeln

Tryck och håll inne power-knappen på tv-boxen. Håll knappen nedtryckt och sätt i strömkabeln medan knappen är intryckt.

Lampa som lyser

Släpp knappen

Håll in knappen i 10-15 sekunder till dess att lampan på boxens framsida lyser med ett fast rött sken, då släpper du power-knappen. Om du har en äldre tv-box, VIP2853 eller VIP1113, ska du vänta tills den första lampan av fem lampor lyser.

WPS-knapp

Låt tv-boxen starta upp

Låt tv-boxen starta upp tills du ser texten downloading software på tv-skärmen. Tryck sedan in knappen INFO på fjärrkontrollen och håll inne knappen i ungefär två sekunder, för att komma till tv-boxens bootmeny.

En illustration av en fjärrkontroll till en tv

Du är nu inne i bootmenyn

Tryck på nedåtpilen på din fjärrkontroll och välj System. Tryck därefter OK på din fjärrkontroll. Välj Factory Reset och tryck på knappen OK på fjärrkontrollen för att utföra åtgärden.

Vill du ta bort lokalt lagrad information som inställningar och kanallistor, välj Remove Software och tryck sedan OK. Det kan vara bra att utföra både Factory Reset och Remove Software.

Markera Exit

Gå tillbaka till menyn

Använd pilarna på din fjärrkontroll för att navigera i menyn. Markera Exit och tryck OK. Välj sedan Exit without saving och tryck på OK på din fjärrkontroll. Tv-boxen startar nu om.

En penna.

Fyll i din identifikationskod och kontrollkod

Efter du utfört åtgärden kommer du behöva din identifikationskod och kontrollkod. Du hittar koderna inloggad på Mitt Telia, i appen eller på webben.

En grön bock

Klar!

Nu är fabriksåterställningen klar, nu kan du börja titta på tv igen.

...

Fungerar inte din tjänst?

Vår automatiska felsökare hjälper dig att kontrollera ditt abonnemang samt pågående störningar. Kvarstår problemet efter detta kommer ditt ärende att felanmälas till oss.