Aktivera Viaplay

För att kunna använda streamingtjänsten Viaplay när den ingår i ett av våra tv- och streamingpaket behöver du först aktivera tjänsten. Det här gäller för dig som kund:

Befintlig tv-kund
Har du haft Viaplay från oss sedan tidigare så behöver du registrera dig igen sedan vårt nya avtal med Viaplay trädde i kraft den 13 december 2022. Det gäller även om du registrerat dig tidigare.

Ny tv-kund
Som ny tv-kund hos oss kan det i vissa fall ta upp till två arbetsdagar från det att du beställer ett tv- och streamingpaket med Viaplay till dess att du kan aktivera och börja använda streamingtjänsten.

1. Aktivera ditt Viaplay-konto

Aktivera ditt Viaplay-konto
    För att aktivera ditt Viaplay-konto fyller du i din identifikationskod och ditt postnummer på registreringssidan.

Identifikationskoden som är tio siffror hittar du på Mitt Telia – via appen eller webbläsare.

Via Mitt Telia-appen
    Öppna Mitt Telia-appen, gå till Abonnemang, välj din tv-tjänst med Viaplay i utbudet och välj därefter Inloggning, för att se din identifikationskod.

Via webbläsare på dator
    Logga in på Mitt Telia, och gör på ett av följande sätt:

• Gå till Abonnemang, välj din Tv-tjänst med Viaplay i utbudet och gå till Koder för att se din identifikationskod.
    • Välj din Tv-tjänst med Viaplay i utbudet från startsidan, välj Detaljvy och gå till Koder för att se din identifikationskod.

Via webbläsare på mobil eller surfplatta:
    Logga in på Mitt Telia, och gör på ett av följande sätt:

•  Öppna menyn i övre vänstra hörnet, välj Mitt Telia, välj Abonnemang, välj din Tv-tjänst med Viaplay i utbudet och gå till Koder för att se din identifikationskod.
    • Eller, välj din Tv-tjänst med Viaplay i utbudet från startsidan, välj Detaljvy och gå till Koder för att se din identifikationskod.

Aktivera sedan Viaplay här och ange din Identifikationskod samt ditt postnummer. Därefter loggar du in med ett befintligt Viaplay-konto eller skapar ett nytt.