Apples nyheter

Apple med Tim Cook i spetsen visade under tisdagskvällen upp tre nya iPhone-modeller. Först ut var den imponerande iPhone 11 som följdes av de två premiumvarianterna iPhone 11 Pro och Pro Max.

Riktigt vass dubbelkamera

Stort fokus lades på årets iPhone-modellers förbättrade kamera. Eller ska vi säga kameror? Nya iPhone 11 har nämligen ett 12 MP-dubbelkamerasystem, med vidvinkel och ultravidvinkel. Ett automatiskt nattläge säkrar att du slipper suddiga bilder och mörka ansikten från magiska kvällar. 

Trippelkamera i proffsklass

Men räcker två kameror till iPhone 11 Pro och iPhone 11 Pro Max? Givetvis inte. Här är det ett revolutionerande 12 MP-trippelkamerasystem, som utöver iPhone 11’s vidvinkel- och ultravidvinkel- även har en telefotolins. Förutom att bilderna på Keynoten såg otroligt proffsiga ut tillåter det nya kamerasystemet användaren att zooma in utan att förlora bildkvalitet. Även videoläget och de inbyggda redigeringsmöjligheterna imponerade.

Husdjursporträtt och ”Slofies”

Nu fungerar porträttfotoläget även på husdjur – så att våra fyrbenta vänner blir ännu sötare i Instagram-flödet. Selfie-kameran då? Jo, den är också förbättrad och har nu en slow motion-funktion. Eller slofies, som Apple själva kallade det i en imponerande reklamfilm.

Ett krutpaket till processor

Prestandan i nya iPhone 11 och iPhone Pro-modellerna är inte att leka med – Tim Cook och gänget berättade att A13 Bionic-chippet gör det till den kraftfullaste smartphonen på marknaden. Även batteritiderna har setts över – iPhone 11 har upp till en timmes längre batteritid än iPhone XR medan iPhone 11 Pro och Pro Max lever 4 respektive 5 timmar längre än XR.

Härliga färger och större minne

Nya iPhone 11 kommer i sex olika färger – lila, svart, grön, vit, gul och röd medan 11 Pro-modellerna har en baksida i frostat glas i nyanserna grönt grått, silver och guld.

Lagringsutrymmet ligger på 64, 128 eller 256 GB.

Kan du precis som vi inte vänta? Förköpet hittar du här.

Fler nyheter från Apple Special Event

Förutom tre nya iPhones visade Apple upp en rad andra produkter och tjänster. En ny produkt är den sjunde generationens iPad, med det nya operativsystemet iPadOS och 10.2” skärm – gjord helt och hållet i återvunnet aluminium.

Även den nya och uppgraderade Apple Watch Series 5 visades på eventet i Cupertino. Den nya klockan har en helt ny retina-skärm som alltid är på, utan att batteritiden påverkas. Den har även inbygd kompass och kommer i nya materialen vit keramik till titan.


De presenterade också Apple Arcade, en ambitiös sektion tillägnad spel i App Store. Här visade man upp exklusiva spel från speljättar som Capcom och Konami.

Teknisk information

iPhone 11:

 • Vanlig kamera: 12 megapixlar x 2 (wide-kamera samt ultra wide-kamera)
 • Selfiekamera: 12 megapixlar, 4k-filminspelning med slow-motion
 • Batteritid: Upp till 1 timme längre än iPhone XR
 • Processor: A13 Bionic
 • Skärm: 6,1 tum, Liquid Retina 
 • Sex olika färger: lila, svart, grön, vit, gul och röd

iPhone 11 Pro och Pro Max:

 • Vanlig kamera: 12 megapixlar x 3 (vidvinkelkamera, ultravidvinkel-kamera samt telefotokamera)
 • Selfiekamera: 12 megapixlar, 4k-filminspelning med slow-motion
 • Batteritid: 4 timmar längre än iPhone XS
 • Processor: A13 Bionic chip
 • Skärm iPhone 11 Pro: 5,8 tum, Super Retina XDR
 • Skärm iPhone 11 Pro Max 6,5 tum, Super Retina XDR
 • Fyra olika färger: grönt, grått, silver och guld.

Förbeställ nya iPhone

Koppla ihop med e-sim