Se upp för bluff-sms med farliga länkar

Just nu cirkulerar så kallade smishing-sms runtom i Sverige och världen, med avsikt att lura dig att klicka på farliga länkar och ladda ned appar till din mobil. Dessa bluff-sms kan se äkta ut med påstådda paket-leveranser och annat med syfte att lura dig på känslig information.

Bedragare försöker ständigt hitta nya metoder för att lura människor. På senare tid har vi sett att skadliga program har fått en ökad spridning och samtidigt utvecklats för att kunna lura både dig med Android-telefon och iPhone.  På myndigheten för Samhällskydd och Beredskap (MSB) kan du läsa mer om spionprogrammet Flubot och hur du skyddar dig och vad du bör göra om du är drabbad. 

Har du fått ett SMS av Telia med information om att du drabbats av Flubot kan du läsa mer här.

Vi agerar för din trygghet! Om du har fått ett meddelande som du misstänker är falskt, klicka inte på några länkar. Lämna heller inte ifrån dig några person- och/eller kontouppgifter. Kontakta oss så kan vi utvärdera de tips vi får in och lägga till ett begränsande filter i våra system. Vi blockar tusentals meddelande dagligen för att hindra spridning av spam- och hackerattacker, och vi avbryter blockering så snart som möjligt.