13 september 2023

2 min läsning

Sport

TV4-experten Sanny Lindström: "Det stärker ligan"

Snart är det dags för premiär i SHL. Efter ett succéartat fjolår är det inte omöjligt att ligan säsongen 23/24 blir bättre än någonsin. Många hemvändare förgyller. – Ta en sådan som Linus Omark till exempel, det är en spelare som du gärna betalar för att se på plats. Han kommer dra folk till läktarna för han är en spelare utöver det vanliga, säger TV4:s expert Sanny Lindström.

Sanny Lindström är expert på TV4 kring hockey och SHL.

Johan Bernström, Bildbyrån.

14 september startar en av världens främsta hockeyligor, SHL, sin säsong. Och det är ingen överdrift att klassa högstaligan i landet som en av världens bästa just nu. Fler och fler klasspelare kommer hem igen från utlandsäventyr.

– En våg av spelare kom hem redan ifjol och det fortsätter den här säsongen. Det stärker ligan. En sådan som Oscar Lindberg i Skellefteå kommer vara hur spännande som helst att följa, säger TV4-experten Sanny Lindström.

Vad kan vi se framemot under SHL-säsongen 23/24?

­– Jättemycket! Vi har väldigt många duktiga spelare i ligan. Linus Omark är tillbaka och ger
Luleå slagstyrka. Patrik Karlqvist, Oskarshamn, är en artist. Jättemånga bra backar som Jonathan Pudas i Skellefteå. Vi har många spelare som sticker ut över mängden som är väldigt, väldigt bra.

Som vanligt, och en del som gör ligan så bra, är det jämna startfältet. Det är många som är med och slåss om SM-guldet och Le Mat-pokalen. Men Sanny Lindström har två tydliga favoriter.

– Det är jämt tycker jag men Frölunda och Färjestad sticker ut just nu. Sen vet man aldrig vad som händer när säsongen sätter igång och vilka lag som förstärker under vägen. Växjö kommer bli bra, Skellefteå är alltid med i toppen och Rögle har också ett jättebra lag. Det kommer att bli tufft däruppe. Men jag har sagt att det blir Frölunda mot Färjestad i final och att Frölunda vinner så då får jag stå fast vi det.

Vilka spelare kommer att sticka ut?

– Pudas, Skellefteå, Tömmernäs, Fröunda är dominanta backar. Vi har också unga talanger som kommer upp. Linköping har Filip Bystedt, forward och Mattias Hävelid, back, som är jättespännande. Så det finns otroligt många spännande spelare. Ta en sådan som Linus Omark till exempel, det är en spelare som du gärna betalar för att se på plats. Han kommer dra folk till läktarna för han är en spelare utöver det vanliga.

Läs mer om SHL.
Samla alla ligor och sport på ett och samma ställe genom vårt paket
All sport från Telia & TV4 inkl. Allsvenskan och Viaplay.

Fler artiklar i samma ämne: